Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 101 (7102)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cronica religioasă

Hram de Izvorul Tămăduirii şi de Sf. Efrem cel Nou, la Biserica din curtea Spitalului Vechi din Suceava

Biserica „Sf. Nicolae” din curtea Spitalului Vechi din Suceava sărbătoreşte vineri, 3 mai, al doilea hram, Izvorul Tămăduirii Maicii Domnului.

Programul slujbelor: Vineri, 3 mai, între orele 7:00 – 12:00, se vor oficia Utrenia, Acatistul Maicii Domnului, Sfânta Liturghie, Cuvânt de învăţătură, Aghiazmă. În jurul orei 12:00, se va face o procesiune în curtea bisericii cu racla în care se află fragmente din moaştele mai multor sfinţi şi Icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni. La ora 15:00, se va oficia Taina Sfântului Maslu, iar la ora 17:00 -  Vecernia, Litia şi Paraclisul Maicii Domnului. Sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, în vinerea din Săptămâna Luminată, este un prilej de sfinţire a apelor şi de dat de pomană de sufletul celor răposaţi.

Sâmbătă, 4 mai, între orele 07:00 - 10:00 (Utrenia, Acatist, Sf. Liturghie), între orele 17:00 - 20:00, Slujba Privegherii pentru Duminica Sf. Toma şi pentru Sf. Efrem cel Nou (Hramul Bisericii). Va sluji un sobor de preoţi. Duminică, 5 mai, între orele 07:00 – 12:00 -  Utrenia, Acatist, Slujba Aghiazmei (la ora 9:00)  - Primirea ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Sf. Liturghie săvârşită de ÎPS Pimen, împreună cu un sobor de preoţi în cinstea Hramului Bisericii (Sf. Efrem cel Nou). La ora 12:00, Procesiune cu Sfintele Moaşte. Între orele 17:00 - 19:00, Vecernia, Litia şi Paraclisul Maicii Domnului. (D. M.)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hram de Izvorul Tămăduirii şi de Sf. Efrem cel Nou, la Biserica din curtea Spitalului Vechi din Suceava.
 Vizualizări articol: 1022 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hram de Izvorul Tămăduirii şi de Sf. Efrem cel Nou, la Biserica din curtea Spitalului Vechi din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei