Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 100 (7101)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Umanitate

Bolnavii de la Secţia de Îngrijiri Paliative – Suceava, vizitaţi de voluntari din Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Suceveni

Învierea Domnului este cea mai importantă sărbătoare a Creştinătăţii. Cântarea „Hristos a înviat!” s-a auzit sublim pe întreg globul pământesc. Cu bucurie au cântat creştinii că Hristos Mântuitorul a biruit moartea şi a deschis Raiul.

Ce dăruim mai mult de la Dumnezeu? Ne arată mereu că e cu noi şi an de an pogoară lumina la Ierusalim. Ierusalimul îşi răspândeşte apoi razele binefăcătoare peste tot pământul.

Cu multă bucurie au luat creştinii lumina de la biserică şi au dus-o în casele lor şi la cimitire, la cei dragi care odihnesc acolo.

A ajuns lumina şi la aceia care ar fi vrut să meargă la Înviere, dar n-au reuşit din cauza neputinţei. Boala grea i-a ţintuit într-un pat de spital. Cu nădejde iau tratamentul şi se roagă. Se roagă să se facă sănătoşi, unii, iar alţii se roagă să fie sloboziţi mai repede de pe pământ. Dumnezeu ştie chinul şi nădejdea fiecăruia.

Bolnavii de la Secţia de Îngrijiri Paliative din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava au fost cercetaţi cu multă dragoste în ziua de Învierea Domnului.

Recent, asemeni femeilor mironosiţe, mai mulţi voluntari din cadrul Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Suceveni au mers la spital. Ei au cântat „Hristos a înviat!” în fiecare salon, au ciocnit ouă roşii cu bolnavii internaţi, au dăruit pască de-a noastră adevărată. I-au înconjurat pe bolnavi cu iubire, compătimire, i-au îmbrăţişat, au vorbit cu ei. I-au încurajat pe bolnavi, au venit cu tinereţea şi vioiciunea lor şi cu binecuvântarea lui Dumnezeu, prin părintele Justinian Cojocar. De la un pat la altul, părintele a cercetat pe fiecare bolnav şi i-a binecuvântat pe creştet pe toţi. Au răspuns puternic bolnavii la salut: „Adevărat a înviat!”.

Tare s-au mai bucurat bolnavii şi au mulţumit tinerilor şi părintelui că nu au uitat de ei şi că şi-au ţinut promisiunea de a-i mai vizita.

Alături de tineri au fost şi cadrele medicale care se jertfesc îngrijind aceşti bolnavi ce suferă tare mult. Au cântat şi asistentele şi dl doctor, împreună cu tinerii, „Hristos a înviat!” şi au mulţumit pentru vizită şi dragostea arătată. Tinerii au promis că vor mai veni.

Aceste vizite de dragoste ale tinerilor la bolnavii din spital nu s-ar fi putut realiza fără dragostea şi bunăvoinţa conducerii şi a cadrelor medicale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. (ATOS)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bolnavii de la Secţia de Îngrijiri Paliative – Suceava, vizitaţi de voluntari din Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Suceveni.
 Vizualizări articol: 994 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bolnavii de la Secţia de Îngrijiri Paliative – Suceava, vizitaţi de voluntari din Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Suceveni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei