Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 273 (6983)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lasă-te domol şi lin în voia lui Dumnezeu, iar El va veni şi-ţi va bucura sufletul

Părintele Porfirie povesteşte:

‒ Într-o vară, pe când eram în Atena, un prieten cu soţia sa – medic stomatolog – m-au rugat foarte mult să mergem împreună la Sfântul Ioan Teologul, la Patmos. Am mers la Peştera Apocalipsei, în locul unde s-a crăpat stânca, unde s-a culcat Sfântul Ioan şi a fost ridicat. Ştii, s-au sfinţit aceste locruri, răspândesc sfinţenie şi har.

Am simţit, uşor-uşor, că inima mi se deschide şi am ieşit, fiindcă mai erau şi alţi oameni pe-acolo. După-amiază, vrând să simt din nou acel har, am cerut să intrăm iar. Le-am spus: „Staţi în genunchi, aplecaţi, nemişcaţi, şi spuneţi rugăciunea. Nu vă ridicaţi şi nu vă miraţi de cele ce veţi vedea”. Numai că Harul nu a mai venit ca dimineaţă.

M-am ridicat, am tămâiat altarul şi toată biserica şi m-am întors la locul meu. Atunci, mi s-a deschis din nou inima. Şi s-a săturat sufletul meu. Un singur om a intrat – poate preotul paroh – şi nu ştiu dacă m-a văzut ori nu, fiindcă a plecat din nou.

Ne-am ridicat şi am plecat tăcuţi. Nu am vorbit până seara. Nu am mâncat decât foarte puţin, mai mult pentru ei, iar ei nu m-au întrebat nimic. Nu întreba nici tu. Nu se discută despre asta, nu se cade. Poate fi răstălmăcit. Iată, deci, ce-am făcut: nu m-am silit, nu m-am forţat să mă înflăcărez. M-am ridicat, am tămâiat şi Harul a venit singur, când a vrut. Cu mintea mereu la înălţime: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi”.

Aşa şi tu, lasă-te, domol şi lin, fără a te sili, în mâinile lui Dumnezeu, iar El va veni şi-ţi va bucura sufletul.

(Sfântul Porfirie Kafsokalivitul, Antologie de sfaturi şi îndrumări, Editura Bunavestire, Bacău, pp. 440-441, Sursa: Doxologia.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lasă-te domol şi lin în voia lui Dumnezeu, iar El va veni şi-ţi va bucura sufletul.
 Vizualizări articol: 966 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lasă-te domol şi lin în voia lui Dumnezeu, iar El va veni şi-ţi va bucura sufletul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei