Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 246 (6956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Iubeşte şi fă ce vrei!”

Foarte mulţi părinţi se plâng în ziua de astăzi de copiii lor că sunt neascultători şi că astfel se supun unor riscuri inimaginabile pentru viaţa lor. Ce ar trebui să facă primii în faţa propriilor odrasle? Să-i lase să înveţe din greşeli? Sau să folosească autoritatea lor şi să le spună direct: atâta timp cât stai în casa asta şi eu te îmbrac şi hrănesc, mie să nu-mi faci figuri? Greu de luat o hotărâre.

Maica Gavrilia Georgiou, o înţeleaptă monahie grecoaică care a făcut misiune creştină în India, a fost chestionată pe această problematică de mama unui băiat cam rebel cu care nu se mai înţelegea: „Cum oare o voi scoate la capăt cu odrasla mea? Îl las liber, să facă ce-i trece prin cap, sau cum?

Maica a răspuns: „Adoptând o atitudine dură, de interzicere, te vei înstrăina de fiul tău şi nu vei mai putea face nimic. Dar nici să laşi lucrurile în voia lor nu e recomandabil. Trebuie să te rogi zi şi noapte lui Dumnezeu pentru ca voia Lui să se facă în viaţa copilului tău. Dumnezeu îl iubeşte pe fiul tău mai mult decât tine şi cu multă vreme înainte de a o face tu. Dar probabil mă vei întreba: „De ce Dumnezeu permite această situaţie? De ce fiul meu trebuie să treacă prin experienţe neplăcute? Răspunsul este acesta: Doar experienţa teribilă a suportării consecinţelor păcatului îl mai poate trezi. Nu e posibil altcumva. Spune un poet foarte frumos: şi nemaiavând treaptă să cazi mai jos pe scara răului în urcuşul la care El te cheamă iarăşi, suflete, vei simţi cum îţi cresc aripi, măreţele tale aripi de la început...”

„Totuşi, maică, ce mă sfătuiţi să fac?”, a insistat mama disperată. Băiatul meu e gata să o ia pe cărări greşite.

Monahia Gavrilia a sfătuit-o: „Ştii bine îndemnul dat de Fericitul Augustin: «Iubeşte şi fă ce vrei». Orice vei face din dragoste pentru fiul tău adolescent va fi de la Dumnezeu”.
„Dar dacă îi trag o mamă de bătaie, din dragoste, fireşte...?”

„Doamne fereşte”, a spus grijulie maica. „De ce?”, a întrebat mama uimită. „Cum de ce?”, a ripostat monahia.

„Pentru că a făcut ceva ce nu ar fi trebuit să facă. Îl prind şi îl scutur bine. Acest lucru l-ar putea aduce înapoi la realitate.”

Atunci maica a zis: „Iată ultimul meu cuvânt. Dacă vei face cum ai gândit vei sfârşi cu două rele. În primul rând îţi vei tulbura pacea interioară, echilibrul tău. Vei fi nervoasă şi îngerul tău păzitor nu se va mai afla lângă tine. În felul acesta te vei expune oricărui duh rău. Prima palmă dată fiului tău de acum destul de mare ar putea conduce la a doua, a treia, a patra. Apoi adolescentul te va asocia cu ceva neplăcut şi poate va refuza să mai dea ochii cu tine. În loc să vorbeşti mult cu el şi să-l pisezi la cap făcându-i morală, mai bine vorbeşte despre el cu Dumnezeu şi lucrurile se vor schimba”. (Adaptare de Augustin Păunoiu după o istorioară din vol. „Maica Gavrilia, asceta iubirii”, Editura Episcopiei Giurgiului, 2014, Ziarul Lumina)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Iubeşte şi fă ce vrei!”.
 Vizualizări articol: 1175 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Iubeşte şi fă ce vrei!”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorba de iaurt (yayla – rețetă originală turcească) Este unul dintre preparatele de care își amintesc cei ce au fost în vacanță pe la turci, dar se găsește și în bucătăria noastră dobrogeană, probabil tot din influență turcească. Este o ciorbă albă extrem de ușor de făcut, foarte... Citeşte