Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 244 (6954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rugăciuni la mormintele înaintaşilor din Fundu Moldovei

Credincioşii din comuna Fundu Moldovei, judeţul Suceava, au venit în număr mare sâmbătă, 27 octombrie 2018, la Sfânta Liturghie oficiată de IPS Părinte Arhiepiscop Pimen. Slujba s-a săvârşit în altarul de vară al Parohiei „Sfântul Dumitru” - Fundu Moldovei şi a fost urmată de Parastasul pentru cei adormiţi.

Pomenirea ctitorilor mutaţi la cer ai Bisericii „Sfântul Dumitru” - Fundu Moldovei, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, şi a tuturor celor înmormântaţi în cimitirul satului a adunat în rugăciune sute de credincioşi. Bucuria preoţilor şi a gospodarilor din comuna Fundu Moldovei a fost deosebit de mare întrucât la acest ceas de sărbătoare, când Biserica noastră l-a serbat pe Sfântul Dimitrie Basarabov, în mijlocul lor a poposit Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Ierarhul a fost întâmpinat la intrarea în sat de primarul comunei Fundu Moldovei Tudor Ioan Zdrob, şi de călăreţii îmbrăcaţi în costume populare. De aici, Arhipăstorul Eparhiei Sucevei şi Rădăuţilor a mers cu trăsura trasă de doi cai spre curtea bisericii parohiale, unde a fost aşteptat de soborul preoţilor. După ce s-a închinat în străvechiul locaş, Înaltpreasfinţia Sa a sfinţit un clopot de mari dimensiuni, achiziţionat recent. A urmat Sfânta Liturghie oficiată de IPS Pimen în altarul de vară.

Din soborul slujitorilor a făcut parte şi părintele Aurel Goraş, protopop al Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc. Răspunsurile la strană au fost oferite de un grup de tineri teologi. La momentul cuvenit, numeroşi copii s-au apropiat de Sfântul Potir pentru a primi Sfânta Împărtăşanie. Ierarhul a adresat un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre înţelepciunea şi curajul de care au dat dovadă atât Sfântul Mucenic Dimitrie, cât şi ucenicul său, Sfântul Nestorie. Pornind de la viaţa Sfântului Cuvios Dimitrie Basarabov, care a fost un păstor simplu, dar evlavios, IPS Pimen a amintit de cuvintele marelui poet naţional Mihai Eminescu: „Ţărănimea-i talpa ţării”. Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a apreciat munca pe care oamenii din mediul rural o depun, în vremurile de astăzi când foarte mulţi români preferă să muncească în străinătate. A urmat sujba Parastasului pentru cei adormiţi, oamenii aşezând în ograda bisericii colacii în coşurile presărate de flori. Pentru osteneala depusă în misiunea pastoral-administrativă la Parohia Fundu Moldovei, preotul slujitor Marian Babici a primit rangul de iconom stavrofor. La final, părintele paroh David Babici a mulţumit tuturor celor ce au sprijinit multiplele lucrări şi dotări realizate în ultima perioadă la complexul parohial.

(Constantin Ciofu, Ziarul Lumina)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rugăciuni la mormintele înaintaşilor din Fundu Moldovei.
 Vizualizări articol: 896 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Rugăciuni la mormintele înaintaşilor din Fundu Moldovei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei