Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 197 (6907)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sfântul Prooroc Zaharia și Dreapta Elisabeta, părinții Sfântului Ioan Botezătorul

Sfântul Prooroc Zaharia și Dreapta Elisabeta sunt sărbătoriți de Biserica noastră în fiecare an, pe 5 septembrie. Ei sunt părinții Sfântului Ioan, Înaintemergătorul și Botezătorul Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Sfântul Zaharia era preot la Templul din Ierusalim. Tămâind la slujbă, Sfântul Zaharia a fost înștiințat de Sfântul Arhanghel Gavriil că mila lui Dumnezeu e mare și că va avea urmaș al cărui nume va fi Ioan. S-a îndoit Zaharia de cele auzite, gândindu-se că femeia sa, Dreapta Elisabeta e stearpă și mai ales că sunt amândoi bătrâni. A fost pedepsit cu muțenie Proorocul până în clipa în care s-a născut pruncul Ioan și, în chip minunat, i s-a dezlegat limba și a proorocit în fața tuturor că fiul său se va numi Ioan și că va fi „prooroc al Celui Preaînalt”, mergând înaintea feței Domnului ca să gătească căile Lui.

Minunea zămislirii pruncului Ioan s-a răspândit în toată țara și bucuria s-a desăvârșit în momentul  Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos din Sfânta Feciara Maria, rudenia Dreptei Elisabeta.

Regele Irod a dat porunca aprigă de a se ucide toți pruncii de până la doi ani. Sfânta Scriptură relatează fuga Familei Sfinte în Egipt. Din Sfânta Tradiție știm că Dreapta Elisabeta a luat pe pruncul Ioan și s-a ascuns într-o peșteră, dincolo de Iordan, scăpând viața micuțului de cruzimea călăilor trimiși de Irod.

Sfântul Zaharia a fost omorât între Templu și Altar din porunca aceluiasă Irod care nu putea suporta că i-a scăpat din mână viața pruncului Ioan, a cărui naștere a fost vestită în tot regatul de oamenii minunați de cele întâmplate. Astfel a sfârșit viața pământească Proorocul Zaharia împreună cu cei 14000 de prunci martiri.

Dreapta Elisabeta a trecut la cele veșnice exact la 40 de zile după ce soțul ei, preotul Zaharia, a părăsit lumea pământească pentru lăcașurile cerești.

Sfinții Zaharia și Elisabeta sunt model de părinți responsabili și jertfitori, de credință și iubire. (Pr. prof. Justinian – Remus A. Cojocar)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sfântul Prooroc Zaharia și Dreapta Elisabeta, părinții Sfântului Ioan Botezătorul.
 Vizualizări articol: 1211 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sfântul Prooroc Zaharia și Dreapta Elisabeta, părinții Sfântului Ioan Botezătorul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei