Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 60 (6770)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ce sunt fericirile?

Alături de cele zece porunci, Mântuitorul a lăsat creştinilor nouă îndemnuri prin care se împlineşte Legea pentru desăvârşirea morală. Aceste nouă recomandări nu au fost date sub forma unor interdicţii sau porunci, ci drept „fericiri“, fiindcă ele se potrivesc cu smerenia şi blândeţea Domnului Hristos. Pe de altă parte, cele nouă fericiri sunt atât de potrivite cu dorinţele sufletului doritor de mântuire, încât, doar auzindu-le, eşti îndemnat să le îndeplineşti. În acest sens, Sf. Ap. Iacov numeşte Legea Noului Testament „legea cea desăvârşită a libertăţii“.

În numeroasele cuvântări pe care le-a susţinut în faţa mulţimilor, Mântuitorul a prezentat fericirea şi desăvârşirea împreună, acestea fiind într-o strânsă legătură. Nimeni nu poate fi cu adevărat fericit fără a fi desăvârşit, iar cel care dobândeşte desăvârşirea morală are parte şi de fericire. De aceea, fiecare fericire conţine mai întâi învăţătura sau îndemnul, apoi răsplata care se dobândeşte pentru împlinirea recomandării.

Astfel, Fericirile pot fi definite ca nouă căi pe care creştinul se cuvine să le urmeze pentru a ajunge la fericirea veşnică, sau cele nouă virtuţi prin care putem dobândi fericirea.

Fericirile au fost rostite ucenicilor şi oamenilor care-L ascultau pe Domnul, dar au fost adresate tuturor celor de mai târziu. Mântuitorul a formulat fericirile nu doar pentru ucenici, ci le-a recomandat tuturor oamenilor care-L ascultau, fără a face deosebire. Domnul nu a zis: „Fericiţi sunteţi voi, ucenicii Mei, dacă sunteţi săraci cu duhul“, ci a zis: „Fericiţi cei săraci cu duhul“. Când i-a fericit pe ucenici că vor fi prigoniţi şi alungaţi şi că vor suferi chinuri groaznice, S-a adresat nu numai ucenicilor, ci tuturor celor care vor săvârşi aceleaşi fapte, asemenea ucenicilor Săi. 

(Sursa: Ziarul Lumina)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce sunt fericirile?.
 Vizualizări articol: 1360 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ce sunt fericirile?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei