Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 nov 2017 - Anul XXII, nr. 258 (6674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sfântul Mucenic Mina

Sfântul Mucenic Mina a trăit în vremea lui Diocleţian (284-305) şi a lui Maximian (286-305). Originar din Egipt, Sfântul Mina a fost un soldat creștin în cetatea Cotiani din Frigia. Pentru că cei doi împăraţi păgâni i-au obligat pe toţi să jertfească idolilor, a renunţat la armată şi s-a retras în pustiul muntelui. Şi umbla din loc în loc, învăţând legea lui Dumnezeu şi curăţindu-şi sufletul cu postul şi cu rugăciunea. După multă vreme, când s-a făcut o serbare idolească în Cotiani, Sfântul Mina a venit să propovăduiască pe Hristos. Atunci, dregătorul Arghirisc a poruncit să fie supus la chinuri, dar pentru că rămânea nevătămat, i s-a tăiat capul cu sabia. Astăzi pomenim şi pe Sfântul Cuvios Teodor, egumenul mănăstirii studiţilor, care a adunat în jurul său mii de călugări. A fost exilat de două ori în Tesalonic, prima dată pentru că a mustrat pe împăratul Constantin, fiul împărătesei Irina, şi a doua oară în vremea împăratului Stavrachie (811). În timpul lui Leon Armeanul, care lupta împotriva icoanelor, a fost exilat în ostrovul Apoloniadei şi în Smirna, fiind supus la chinuri. După întoarcerea din exil, a plecat la Domnul în anul 826, la 68 de ani. Ne-a lăsat în scris „Catehezele” sale. (Ziarul Lumina)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sfântul Mucenic Mina.
 Vizualizări articol: 1214 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sfântul Mucenic Mina5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei