Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 aug 2017 - Anul XXII, nr. 190 (6606)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iaşiul va fi gazda a peste 6.000 de tineri între 1 şi 4 septembrie

În perioada 1 - 4 septembrie, Departamentul de Tineret din cadrul Sectorului de misiune, statistică şi prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor şi Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR), filiala Iaşi, vor organiza a patra ediţie a Întâlnirii Internaţionale a Tinerilor Ortodocşi (ITO), ce va avea tema „Tânărul în căutarea libertăţii“.

Gabriela Pipirig, manager proiect, a precizat în cadrul unei conferinţe de presă(desfășurată pe 21 august) faptul că „Întâlnirea Internaţională a Tineretului Ortodox aduce la Iaşi 5.000 de tineri, în perioada 1 - 4 septembrie, cărora li se vor alătura duminică, 3 septembrie, alţi 1.000. Vom avea astfel ocazia să devenim gazde pentru 6.000 de tineri. Sunt tineri care vin din toată România, pe de o parte, şi, pe de altă parte, tineri care provin din 32 de ţări, precum: Cipru, Muntenegru, Albania, Rusia, Republica Moldova, Ucraina, Italia, Spania, Portugalia, Franţa, Belgia, Irlanda. Acestora li se vor adăuga tineri din ţări mai exotice, de pe continentul african (Burundi, Uganda, Kenya, Congo, Malawi), dar şi din SUA, Chile, Guatemala, Ecuador sau Venezuela“.

Pe parcursul celor patru zile, vor avea loc numeroase evenimente dedicate tinerilor, printre care cele mai importante vor fi: Conferinţa Tânărul în căutarea libertăţii susţinută de pr. Constantin Necula (2 septembrie, Grădina Palas), Marşul Tinereţii (3 septembrie, Parcul Copou-Catedrala Mitropolitană) şi Concertul excepţional Holograf, Orchestra Lăutarii şi maestrul Nicolae Botgros şi Ion Paladi (3 septembrie, în faţa Palatului Culturii). Gazda evenimentelor majore din perioada 1-4 septembrie va fi Daniel Buzdugan.

Participanţii sunt tineri ortodocşi, băieţi şi fete, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 de ani, cu experienţă în structurile parohiale sau asociaţiile de tineret (ASCOR, ATOR, LTCOR ş.a.).

„Este o mare şansă pentru noi, dar este şi o provocare. Încercăm să facem ca tinerii aceştia să plece cu o amintire frumoasă de la Iaşi, cu câteva lămuriri în ceea ce priveşte libertatea. Adesea îi auzim pe tineri, când sunt întrebaţi dacă sunt liberi, că zic că sunt liberi. Dar dacă sunt puşi să explice ce înseamnă, spun că «facem ce vrem». Dar vedem că acest «facem ce vrem» nu întotdeauna duce la realizarea lor, la împlinirea lor, ci adesea la ruinarea lor. Putem întreba profesorii sau pe cei care se întâlnesc cu tinerii foarte des. Întâlnirea cu tinerii este o încercare de primenire a societăţii, de a le acorda încredere, de a le oferi nişte răspunsuri, de a ne împrieteni cu ei şi a le arăta că suntem aproape atunci când au întrebări şi că pot primi răspunsuri“, a subliniat arhim. Nicodim Petre, consilier al Sectorului de misiune, statistică şi prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor.

La conferinţa de presă au mai luat cuvântul şi colonel dr. Mircea Tulică, inspector-şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi, Emanuel Buta, preşedinte ASCOR Iaşi, şi Diana Elena Siminciuc, membru ATOR Iaşi.

ITO 2017 se încadrează în seria evenimentelor organizate cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Baia Mare (în 2013 şi 2014), Cluj (în 2015) şi Bucureşti (în 2016).

Scopul principal al acestui eveniment este reprezentat de crearea cadrului în care tinerii să poată găsi modele şi trăi experienţe formatoare care să-i apropie de Biserică prin împărtăşirea valorilor creştin-ortodoxe şi încurajarea dialogului între grupurile de tineret din ţară şi străinătate.

Obiectivele întâlnirii:

- Promovarea modelelor creştin-ortodoxe;

- Formarea tinerilor;

- Încurajarea dialogului între tineri.

Mai multe detalii despre eveniment şi noutăţi sunt disponibile online, pe http://ito2017.ro(Sursa: Ziarul Lumina)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iaşiul va fi gazda a peste 6.000 de tineri între 1 şi 4 septembrie.
 Vizualizări articol: 1264 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Iaşiul va fi gazda a peste 6.000 de tineri între 1 şi 4 septembrie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei