Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 iul 2017 - Anul XXII, nr. 162 (6578)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul

Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul este sărbătorit de Biserica noastră în fiecare an la data de 20 Iulie.

Mare apărător al dreptei credinței și luptător împotriva idololatriei, Sfântul Ilie a trăit cu mult timp înaintea venirii Mântuitorului.

Născut în neamul preoțesc al lui Aaron, în localitatea Tesva, regiunea Galaad, Sfântul Ilie a primit dar mare de la Dumnezeu încă de la naștere, când îngerii l-au înconjurat cu foc. Foc puternic a fost cuvântul său care nu a cruțat nici pe regele idolatru Ahab și vanitoasa sa soție Izabela.

Pentru idololatria poporului și mulțimea fărădelegilor din Țara Israelului, Sfântul Ilie a închis cerul trei ani și șase luni. Dumnezeu a pedepsit poporul necredincios și secetă cumplită s-a abătut. Oamenii nu aveau ce mânca, animalele mureau, fântânile secau, cultul zeităților Baal și Astarta era înfloritor.

Dumnezeu a avut grijă de Ilie, care viețuia într-o peșteră de lângă pârâul Cherit. Corbii îi aduceau dimineață pâine și seara carne. La porunca Domnului, a mers la Sarepta Sidonului unde a săvârșit minunea înmulțirii făinii și a uleiului în casa unei văduve, care s-a arătat miloasă față de el.

Evenimentul extraordinar de pe Muntele Carmel avea să însemne biruința dreptei credințe împotriva deșartelor credințe idolești. Preoții lui Baal și Astarta au fost uciși de popor după ce s-a dovedit că Dumnezeul lui Ilie este cel adevărat. Foc din cer a pogorât Dumnezeu în urma rugăciunii Proorocului și a istuit jertfa plină de apă și altarul înconjurat de șanțuri pline de apă.

Dumnezeu s-a milostivit și ploaie a revărsat peste pământ și oameni.

Sfântul Ilie n-a gustat moarte pe pământ. A fost luat la Cer într-un car de foc, sub privirile lui Elisei, ucenicul său.

La Schimbarea la Față a Domnului de pe Muntele Tabor, Sfântul Ilie s-a arătat. Înainte de a doua venire a Domnului, din nou se va arăta Sfântul Ilie pentru a îndemna poporul lumii la căință și îndreptare.

În cinstea Sfântului Ilie s-au ridicat biserici, creștinii poartă cu evlavie numele lui și chiar există localități cu numele sfântului, una dintre ele în apropierea Sucevei.

(Pr. prof. Justinian – Remus A. Cojocar)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul.
 Vizualizări articol: 1417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei