Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 mai 2017 - Anul XXII, nr. 122 (6538)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sfântul Iustin Martirul și Filosoful, sărbătorit în fiecare an pe 1 iunie

Sfântul Iustin Martirul și Filosoful, a fost un mare apărător al Creștinismului în fața păgânilor. A trăit în secolul al II-lea, în timpul persecuțiilor îndreptate împotriva creștinilor, sprijinind pe frații creștini atât prin faptă cât și prin cuvânt. A scris destoinic și cu multă simplitate  învățătura cea adevărată și sănătoasă, Cuvântul lui Dumnezeu.

La început a fost păgân, fiind născut din părinți păgâni. Nu-l mulțumea starea această fiindcă era însetat după adevăr, după cunoaștere. Simțea că se află pe un drum greșit, nu găsea finalitatea efortului său moral și de aceea a început să caute răspunsuri legate de existența pământească și de rostul omului. A alergat la filosofii timpului, însă n-a găsit împlinire pentru sufletul lui. Dumnezeu a rânduit ca un bătrân necunoscut, pe malul mării, să-i zică să citească Profeții. Așa a și făcut și, în urma lecturii Sfintei Scripturi, s-a convertit. S-a botezat și a devenit creștin. Nu un simplu creștin, ci unul mărturisitor care a călătorit și a scris mult pentru apărarea religiei adevărate creștine.

A scris două Apologii către împărații Antonin Piul și Marcus Aurelius și Senatul Roman în care vorbea de frumusețea religiei creștine și ruga încetarea persecuțiilor. A purtat dicuții cu toți filosofii păgâni ai timpului, care nu i-au putut rezista. Sfântul Iustin Martirul și Filosoful avea Har de la Dumnezeu. Superioritatea Creștinismului era imediat scoasă la lumină și cu ajutorul celorlalți creștini care aveau o viață îngerească.

Din cauza răutății filosofilor păgâni zdrobiți în discursuri, Sfântul Iustin Martirul și Filosoful a fost condamnat și executat prin anii 165-166.

Sfântul Iustin Martirul și Filosoful este cununa apologeților, adică a apărătorilor învățăturii creștine din secolul al II-lea. A reușit să creeze o punte solidă de legătură între credința creștină și filosofia lumii.

Martir al lui Hristos și Filosof neîntrecut al Creștinismului, Sfântul Iustin este sărbătorit de Biserica noastră în fiecare an la data de 1 Iunie.

Pr. prof. Justinian – Remus A. Cojocar

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sfântul Iustin Martirul și Filosoful, sărbătorit în fiecare an pe 1 iunie.
 Vizualizări articol: 1844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sfântul Iustin Martirul și Filosoful, sărbătorit în fiecare an pe 1 iunie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei