Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 mar 2017 - Anul XXII, nr. 63 (6479)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fără post, inimile se îngreunează

Postul este rânduit de Dumnezeu în Sfânta Sa Biserică drept mijloc prin care omul să se apropie de Împărăția Cerurilor. Postul poate fi văzut ca un diamant căci, prin diferitele lui unghiuri și lumini, omul poate să vadă și să trăiască Împărăția Cerurilor. Din Vechiul Testament și până în Noul Testament, de la Sfinții Părinți și până astăzi, Biserica nu a încetat să mărturisească lumii despre folosul postului. În Evanghelia după Sfântul Luca, Mântuitorul Hristos ne spune, referitor la post: „Luaţi seama la voi înşivă, să nu se îngreuieze inimile voastre de mâncare şi de băutură şi de grijile vieții”.

Când vorbim despre post, ne gândim în general la trupul nostru. Postul ajută trupul să fie puțin mai curat și eliberat de tot felul de toxine și chimicale pe care le produce mâncarea de dulce - carnea, în mod special. Mântuitorul Hristos ne spune însă că mâncarea și băutura nu îngreunează doar trupul - pe acesta nici măcar nu-l amintește, ci subliniază să nu se îngreuneze inimile. Inima, centrul vieții spirituale, prin multă mâncare și băutură, nu-L mai cunoaște și nu-L mai înțelege pe Domnul, iar rugăciunea nu mai coboară din minte în inimă.

(Fragment din cuvântul de învățătură al Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, rostit la Catedrala Mitropolitană din Iași pe 30 martie 2016, în cadrul Liturghiei Darurilor mai înainte sfinţite, unite cu Vecernia, sursa: Doxologia.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fără post, inimile se îngreunează.
 Vizualizări articol: 1249 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fără post, inimile se îngreunează5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cir de cereale (dulce sau sărat) Dacă ne dorim un preparat rustic rapid, gustos, care să ne încălzească și să ne dea energie într-o seară de iarnă, această rețetă veche, care se servea mai ales copiilor la cină, este o alegere bună. Ne va aminti cumva de copilăria de la... Citeşte