Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 mar 2017 - Anul XXII, nr. 61 (6477)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În post se exersează răbdarea

„Iată Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi dar înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii. Feriţi-vă de oameni, căci vă vor da pe mâna sinedriştilor şi în sinagogile lor vă vor bate cu biciul. La dregători şi la regi veţi fi duşi pentru Mine, spre mărturie lor şi păgânilor. Iar când vă vor da pe voi în mâna lor, nu vă îngrijiţi cum sau ce veţi vorbi, căci se va da vouă în ceasul acela ce să vorbiţi; fiindcă nu voi sunteţi care vorbiţi, ci Duhul Tatălui vostru este care grăieşte întru voi. Va da frate pe frate la moarte şi tată pe fiu şi se vor scula copiii împotriva părinţilor şi-i vor ucide. Şi veţi fi urâţi de toţi pentru numele Meu; iar cel ce va răbda până în sfârşit, acela se va mântui.” (Matei 10, 16-22)

Postul Pătimirilor Domnului Iisus Hristos este un drum duhovnicesc pe care îl putem parcurge doar cu binecuvân­tarea Sa. Mântuitorul, ştiind prea bine firea umană şi limi­tele acesteia, ne-a îmbărbătat prin cuvintele: „Cel ce va răbda până la sfârşit, acela se va mântui”. Uneori acest drum este presărat cu multe încer­cări, care ne pun sub semnul între­bării credinţa. Pentru unii, tot ceea ce vine în contradicţie cu poruncile Mântuitorului este bun, iar toată învăţătura Fiului lui Dumnezeu este lipsită de sens. Pentru cei amintiţi, pos­tul, rugă­ciunea şi spovedania sunt lipsite de sens şi nu ar trebui să se regăsească între preocupă­rile noastre. Parcă şi fariseii erau revoltaţi de cuvin­tele Dom­nului Hristos! Însă noi, fiind creştini, ştim că viaţa noas­tră trebuie să fie oglinda credinţei noastre. Sfântul Paisie Aghioritul aşa spunea: „Dumne­zeu îngă­duie încercările vieţii pentru ca oamenii să exerseze răbdarea”.

(Pr. Dumitru Păduraru)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În post se exersează răbdarea.
 Vizualizări articol: 1247 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În post se exersează răbdarea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei