Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 ian 2017 - Anul XXII, nr. 6 (6422)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Botezul, haina pe care o purtăm și ne poartă

Câți în Hristos v-ați botezat, în Hristos v-ați și îmbrăcat (Galateni III, 27) ‒ acestea sunt cuvintele care îmi răsună în minte atunci când mă gândesc la nașterea din apă și din Duh. Ne afundăm de trei ori în apa sfințită, Chipul lui Hristos se întipărește în noi. Iată, vina pentru păcatul strămoșesc a fost ștearsă. Și cum se face, totuși, că nu ne putem păstra în această stare de curăție?

Botezul nu este o Taină care să lucreze magic. Da, ni s-a șters vina, dar nu și consecințele. Uităm prea des că voința ne este slăbănogită și înclinată spre rău, că pofta inimii ne poate covârși, că trupul nostru va fi cuprins de boli și suferințe. Uităm că murim lumii acesteia, așa că ne ducem viața în roluri de eroi, de personaje și personalități invincibile. Și apoi ne mirăm când ne găsim căzuți, la pământ.

Botezul este prima Taină prin care intrăm în Biserică, dar nu este o slujbă care se sfârșește, ci una care lucrează continuu. Chipul Domnului din noi, acoperit de mulțimea de păcate, de boli și de neputințe, este restaurat și ne restaurează. Prin pocăință și recunoștință. Prin plâns și bucurie. Prin drag și dor care doare. Ne-am botezat în Hristos, ne-am îmbrăcat în Hristos. Botezul nu este doar un prim pas pe calea către El, este începutul și chiar calea, purtăm în noi Chipul după care să devenim dumnezei, pășim cu El, ne conduce și ne lăsăm conduși.

Renaștem deja către o viață veșnică, purtând pecetea Lui Hristos, trupul nostru devine templu al Duhului Sfânt, purtăm haina iubirii care ne curăță, ne crește, ne construiește persoane, și nu indivizi.

Cineva spunea că Dumnezeu este Artistul suprem. Ce fel de pânze suntem noi, de-am fi pictate? Unele care nu vor să fie atinse? Unele care nu primesc câtuși de puțin culoarea? Unele cărora le este frică să își piardă identitatea? Unele care cad la prima tușă mai groasă? Și dacă am fi ca toate celelalte pânze, cunoscând durerea de a rămâne goale, ne-am întoarce către Creator? Ne-am lăsa botezate, pictate, restaurate, îmbrăcate cu iubire?

Să nu uităm noi, cei botezați, să luăm aminte noi, cei nebotezați, la Taina fără de care nu vom ajunge să-I zărim Chipul. Să ne rugăm și să lăsăm rugăciunea să lucreze în viețile noastre mult prea grăbite și tumultoase, dar în care stă ascunsă Bucuria. Să conștientizăm lupta și să o ducem cu demnitate, căci este pentru fiecare dintre noi.

(Sursa: Doxologia.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Botezul, haina pe care o purtăm și ne poartă.
 Vizualizări articol: 1245 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Botezul, haina pe care o purtăm și ne poartă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supa de pasăre pentru cei răciți ( ”aspirina evreiască”) Este o supă de pasăre foarte concentrată, care se folosea mult în trecut pentru a ajuta persoanele mai fragile, bolnăvicioase sau care au depășit boli grele, să se refacă rapid. I se mai spune ”aspirina evreiască” pentru că acest... Citeşte