Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 nov 2016 - Anul XXI, nr. 261 (6374)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe 9 noiembrie

Biserica aflată în curtea Spitalului Vechi sărbătoreşte miercuri hramul Sf. Nectarie

Biserica Spitalului Judeţean din Suceava, aflată în curtea Spitalului Vechi, sărbătoreşte miercuri, 9 noiembrie, hramul de Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina. Celelalte două hramuri ale bisericii sunt de Sfântul Ierarh Nicolae şi de Izvorul Tămăduirii Maicii Domnului. Un fragment din moaştele Sf. Nectarie din Eghina se află în biserica din curtea Spitalului Vechi, aduse din Grecia.

Programul liturgic dedicat Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina începe marți, 8 noiembrie, la ora 17:00, cu Slujba de priveghere premergătoare sărbătorii Sf. Nectarie, oficiată de un sobor de preoţi. Pe 9 noiembrie, începând cu ora 7:00, un sobor de preoţi şi diaconi vor săvârşi slujbele Utreniei, Acatistului Sfântului Ierarh Nectarie, Slujba Aghesmei Mici şi a Sfintei Liturghii, urmate de cuvântul de învățătură. După Sfânta Liturghie, în curtea spitalului sucevean va avea loc procesiunea cu racla cu moaştele Sfântului Ierarh Nectarie şi a celorlalţi sfinţi din lăcaşul de cult, urmată, la ora 15:00, de Taina Sfântului Maslu. Preotul Constantin Diaconaşu, misionar de caritate în cadrul Spitalului Judeţean din Suceava, ne-a spus că „moaştele Sfântului Nectarie au fost aduse spre închinare în biserica noastră în luna august a anului 2011, iar la plecare, delegaţia din Grecia ne-a lăsat spre păstrare un fragment din rămăşiţele pământeşti ale sfântului taumaturg. De atunci, având binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Arhiepiscop Pimen, Sfântul Ierarh Nectarie a devenit al treilea ocrotitor al lăcaşului nostru de cult, iar bolnavii spitalului, cât şi credincioşii de pretutindeni se pot închina şi ruga în orice zi la cel supranumit făcătorul de minuni din Eghina, biserica noastră fiind deschisă aproape tot timpul. În biserică avem acum şi Icoana Sfântului Nectarie, lângă racla cu sfinte moaşte”. Biserica din curtea Spitalului Vechi Suceava (construită între anii 2000-2007) este o biserică misionară şi aparţine de Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava. În lăcaşul de cult sucevean sunt păstrate cu grijă moaştele a peste 75 de sfinţi, dar şi Icoana Maicii Domnului - Făcătoare de minuni.

Sfântul Ierarh Nectarie, tămăduitor al bolnavilor Anastasie, aşa cum a fost botezat la naştere Sfântul Ierarh, s-a născut în anul 1846, în Silivria şi este unul dintre cei mai noi sfinţi ai Bisericii Greciei, fiind canonizat în anul 1961. La 33 de ani de la trecerea la Domnul, în 1953, trupul său a fost găsit întreg şi răspândind „bună mireasmă”. (D. M.)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Biserica aflată în curtea Spitalului Vechi sărbătoreşte miercuri hramul Sf. Nectarie.
 Vizualizări articol: 2601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Biserica aflată în curtea Spitalului Vechi sărbătoreşte miercuri hramul Sf. Nectarie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei