Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 oct 2016 - Anul XXI, nr. 247 (6360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Despre familie

Dumnezeu a creat bărbat şi femeie, i-a binecuvântat şi le-a zis aşa: „Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietăţile ce se mişcă pe pământ şi peste tot pământul” (Facere I, 28).

Unirea dintre bărbat şi femeie a fost binecuvântată la Nunta din Cana Galileii de Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Prima minune săvârşită de Fiul lui Dumnezeu a fost chiar la nuntă, dorind să accentueze rolul Tainei Cununiei în viaţa bărbatului şi a femeii.

Acţiunea de modificare a art. 48 , alineat 1 din Constituţia României a fost demarată de Coaliţia pentru Familie. S-au strâns aproximativ 3 milioane se semnături.

În forma actuală, la art. 48, alineat 1 din Constituţia României se zice: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.”

Se doreşte revizuirea art. 48, alineat 1 aşa: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.”

Deci, înlocuirea termenului „soţi” cu „bărbat şi femeie” este subiectul acestei acţiuni care a mobilizat întreaga Românie.

Curtea Constituţională, prin Decizia nr. 580 din 20 Iulie 2016 constată că iniţiativa legislativă a cetăţenilor intitulată “Lege de revizuire a Constituţiei României” îndeplineşte condiţiile prevăzute de art.150 şi art.152 din Constituţie.

 

Deci, iniţiativa este constituţională!

Ceea ce a mâhnit mult zilele astea pe mulţi români a fost declaraţia Preşedintelui României, dl Klaus Iohannis. Să iubeşti familia, să crezi în iubirea dintre bărbat şi femeie, să lupţi pentru moralitate este fanatism religios? Să doreşti sănătate, linişte şi pace familiei este fanatism religios? Oare ce să credem, dle Preşedinte? Cât de mult aţi călătorit şi aţi stat de vorbă prin ţară cu bărbaţii şi femeile care întemeiază familii frumoase, cresc copii cu mari eforturi financiare, dar cu multă dragoste şi dăruire? Fanatism religios e atunci când dorim normalitate? E nedemn pentru un preşedinte de ţară să jignească pe propriii cetăţeni!

Vă reamintesc doar o parte a jurământului făcut la învestire: „Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”

În discursul de învestire în funcţia de Preşedinte al României aţi spus că veţi fi preşedintele tuturor românilor. Prin aceste cuvinte aţi ales altceva! Aţi uitat de familie şi români! Se supără Dumnezeu pe noi! Sunteţi primul în Stat şi trebuie să daţi exemplu! Dacă mai importante sunt indicaţiile din altă parte decât glasurile românilor pe care îi conduceţi, atunci vreau să vă reamintesc de pânza de păianjen. Pânza de păianjen e solidă şi rezistentă în ochii acestei mici vietăţi, dar e de ajuns să aşezăm pe ea un măr ori o rodie ori o carte şi se destramă.

A venit momentul să apărăm familia tradiţională sănătoasă. Suntem o ţară creştină şi avem modele pe înaintaşii noştri care şi-au jertfit vieţile pentru apărarea familiei, a limbii, pământului, credinţei şi valorilor nepieritoare.

Cu mâhnire vedem că rolul familiei ca unire între bărbat şi femeie are de suferit în unele state occidentale din cauza chiar a celor care sunt puşi să conducă, să întocmească şi să aplice legile. Ei înşişi încurajează păcatele şi le legalizează, stricând ideea de familie, întemeiată pe iubirea consimţită dintre un bărbat şi femeie.

Foarte convingători sunt militanţii de la Coaliţia pentru Familie. Iată ce scriu pe site-ul lor : „Familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie este singura relaţie interumană ce asigură mediul propice naşterii, creşterii şi educaţiei generaţiilor viitoare. Ca instituţie fundamentală a societăţii, ea asigură continuitatea poporului român. Mai mult decât atât, familia este locul în care valorile şi tradiţiile româneşti sunt transferate noilor generaţii, iar tradiţiile şi valorile româneşti au, la baza lor, familia întemeiată pe căsătoria între un bărbat şi o femeie.

Familia stă la baza societăţii şi civilizaţiei umane şi este una dintre instituţiile fundamentale ale umanităţii. Statul român este dator să întărească protecţia ei în primul rând pentru că este în interesul şi în acord cu dorinţa propriilor cetăţeni (familia reprezintă pentru români o instituţie socială importantă şi foarte importantă aşa cum reiese din numeroase studii: 98,5% – EVS 2008; 98,6% – WVS 2012. Studiile cros-culturale şi istorice au arătat că scopul principal al familiei a fost creşterea şi protecţia copilului. În ţara noastră, 96,7% dintre români simt că copiii sunt importanţi şi foarte importanţi pentru familie, iar 95,6% cred că copiii au nevoie de ambii părinţi să fie fericiţi (EVS, 2008)” (http://coalitiapentrufamilie.ro/de-ce-este-necesara-revizuirea-constitutiei-romaniei/).

Pr. prof. Justinian-Rems A. Cojocar

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Despre familie.
 Vizualizări articol: 1402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Despre familie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei