Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 sep 2016 - Anul XXI, nr. 223 (6336)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O metodă eficientă de a ne elibera de egoism

Modul de eliberare de egoism, de iubire de sine, este continua luptă cu iubirea de sine şi cu compătimirea de sine. Întotdeauna ne compătimim pe noi înşine. Întotdeauna ne văităm şi ne tânguim pentru că altcuiva îi este bine. Este ceva care ne ţine în iubirea de sine. Este iubirea confortului. Iubirea lucrurilor care ne aduc plăcere. Anume ea continuă să ne aţâţe iubirea de sine. 

Trebuie să strivim în noi tendinţa de satisfacere a curiozităţii, iubirea comodităţii, iubirea de plăcere, toate aceste aspiraţii care ne alimentează samavolnicia, care întotdeauna vor să fie satisfăcute. 

În viaţă, obişnuinţele se întăresc prin repetare. Astfel, dacă omorâm samavolnicia, lipsind-o de hrană, înăbuşind-o, ea dispare. Deci, când samavolnicia ne roagă să o îngrijim şi să o dezmierdăm, trebuie să-I răspundem: „Taci!”. De exemplu, ea spune: „Mi-e foame!”, iar noi răspundem: „Nu, nu ţi-e foame!”, „Vreau aia şi aia”, „Nu, nu ai nevoie de asta!”. Şi atunci, până la urmă, ea va tăcea.

Domnul ne spune: „Oricine voieşte să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie”. Asta înseamnă eliberarea de propriul eu. Asta înseamnă că eul nu mai are nici o importanţă.

(Schiarhimandritul Ioachim Parr, Să nu preferi nimic iubirii lui Hristos, volumul II, Editura Egumeniţa, Galaţi, 2015, sursa: Doxologia.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O metodă eficientă de a ne elibera de egoism.
 Vizualizări articol: 960 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O metodă eficientă de a ne elibera de egoism0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei