Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 sep 2016 - Anul XXI, nr. 221 (6334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Părinţi, nu încuiați ușa cu nepăsare când nu știți pe unde umblă copiii voștri

Când unui gospodar îi fuge din curte gânsacul şi nu se întoarce acasă până seara, de obicei gospodarul se străduieşte să-l găsească şi nu închide poarta până nu se întoarce pasărea fugită – dar ce mulţi sunt părinţii care încuie uşa cu cea mai mare nepăsare şi se duc să se culce, chiar dacă fiul sau fiica nu sunt acasă, chiar dacă sunt la bal mascat, la dans, la cârciumă sau îşi petrec noaptea în alte adunări deloc morale şi deloc neprimejdioase!

Dacă unul dintre copiii tăi s-a abătut de la calea dreaptă, dacă a părăsit calea virtuţii şi-a apucat-o pe calea viciului şi păcatului, îndatorirea ta, părinte creştin, mamă creştină, e să fugi după odrasla ta rătăcită, s-o rogi, s-o cerţi, s-o previi, s-o pedepseşti şi, ca să zic aşa, s-o urmăreşti cu lacrimile şi cu rugăminţile tale până se întoarce iarăşi la calea cea adevărată.

Aţi văzut modelul păstorului celui bun: urmaţi-i, părinţi creştini, şi împliniţi-vă cu bună credinţă îndatoririle de păstori faţă de copiii voştri. Amintiţi-vă totdeauna ce comoară de mare preţ v-a dăruit Dumnezeu în persoana copiilor voştri, dar nu uitaţi nici de răspunsul pe care va trebui să-l daţi pentru ei cândva înaintea Lui, la tronul Veşnicului Judecător. Duceţi întotdeauna la păşuni bune oile încredinţate vouă, hrăniţi-le cu pâinea cea cerească a învăţăturii creştine şi a harului dumnezeiesc celui împărtăşit lor prin Tainele Bisericii Ortodoxe. Supravegheaţi neadormiţi purtarea copiilor voştri din casă şi din afara ei, urmăriţi cu cine se întovărăşesc, plecarea lor de acasă şi întoarcerea lor.

(Sfântul Vladimir, Mitropolitul Kievului, Despre educaţie, Editura Sophia, Bucureşti, 2006, sursa: Doxologia.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părinţi, nu încuiați ușa cu nepăsare când nu știți pe unde umblă copiii voștri.
 Vizualizări articol: 5832 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Părinţi, nu încuiați ușa cu nepăsare când nu știți pe unde umblă copiii voștri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei