Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 iul 2016 - Anul XXI, nr. 162 (6275)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pildă creştină

„Din cauza unor astfel de ispite, mulţi au învăţat să se roage cu adevărat pentru copiii lor!”

Odată, un fiu duhovnicesc al Stareţului i s-a plâns că Ioan, unul dintre cei trei copii ai săi, deşi până la vârsta de 15 ani a mers foarte bine cu viaţa duhovnicească şi niciodată nu a lipsit de la biserică, apoi însă a început să lipsească, deoarece sâmbătă seara se distra până târziu cu prietenii lui, iar duminica dormea până la amiază. Pe acest creştin Stareţul l-a încurajat spunându-i:

‒ Sămânţa Evangheliei, după ce cade în pământ nu se dezrădăcinează uşor. Acum copilul tău trece printr-o încercare. La vârsta lui se dă o luptă crâncenă între materie şi duh. Acum balanţa se înclină către materie. Aceasta înseamnă că Dumnezeu cere ceva mai mult de la părinţi. Cu rugăciunea voastră veţi pune greutate în partea dreaptă a balanţei copilului vostru, ca să urce din nou cealaltă parte la înălţime. Aşa este. Unul completează lipsa celuilalt. Dar tu rosteşti în fiecare seară Rugăciunea lui Iisus, aşa cum te-am învăţat?

‒ Da, Gheronda. Acum mă rog şi mai mult. Dar, oare se va izbăvi copilul meu?

‒ Ce rugăciuni faci?

‒ În fiecare seară, împreună cu soţia şi ceilalţi copii ai mei ‒ uneori vine şi Ioan ‒ citim Pavecerniţa şi Acatistul Bunei Vestiri. Acum am adăugat şi Paraclisul Maicii Domnului. Iar dimineaţa mă scol cu două-trei ore înainte de a pleca la serviciu şi rostesc Rugăciunea cu metaniile, aşa cum m-ați învăţat.

‒ Măi, binecuvântatule, pe tine Ioan o să te facă purtător de Dumnezeu. Dacă poți, roagă-te şi mai mult. Numai dacă nu îți vine greu.

‒ Nu, Gheronda. Cum să-mi vină greu? Tocmai aceasta este mângâierea mea. După ce rostesc două-trei ore rugăciunea şi cu mintea şi cu gura, la sfârşit nu mai rezist şi izbucnesc în hohote de plâns. Cad în genunchi şi strig ce mă luminează Dumnezeu. De multe ori simt un imbold lăuntric să spun mereu: „Pe Ionel al meu, Hristoase, pe Ionel al meu, lumina mea. Te rog, Hristoase al meu, pe Ionel al meu!”. După ce strig şi plâng destul, plec liniştit la lucrul meu, cu nădejdea că Dumnezeu nu va lăsa să se piardă copi­lul meu.

‒ Ei, nu ţi-am spus eu că loan te va pune în rânduială? Ştii câte cazuri asemănătoare am? Din pricina unor astfel de ispite, mulţi au învăţat să se roage, iar cu credinţa şi cu răbdarea lor i-au câştigat şi pe alţii.

(Monahul Iosif Dionisiatul, Starețul Haralambie ‒ Dascălul rugăciunii minții, traducere și editare de Ieroschimonah Ștefan Nuțescu, Editura Evanghelismos, București, 2005, pp. 189-190)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Din cauza unor astfel de ispite, mulţi au învăţat să se roage cu adevărat pentru copiii lor!”.
 Vizualizări articol: 2332 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Din cauza unor astfel de ispite, mulţi au învăţat să se roage cu adevărat pentru copiii lor!”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei