Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mai 2016 - Anul XXI, nr. 115 (6228)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie, Paulin

 Pe vremea când împărăţea păgânul împărat Decius, pustiind Biserica Lui Hristos, a fost prins Sfântul Petru din oraşul Lampsac. Acesta era tânăr şi viteaz, cu duhul în credinţa creştină. Fiind adus la dregătorul Optimus şi silit să jertfească zeiţei Afrodita, tânărul n-a vrut să se supună ci a mărturisit că se închină numai Lui Hristos. Auzind acestea, dregătorul i-a zdrobit trupul cu legături, cu butuci şi cu roţi şi neputându-l despărţi de Hristos, i-a tăiat capul.

Sfinţii Pavel şi Andrei se trăgeau cu neamul din Mesopotamia şi erau ostaşi sub porunca aceluiaşi dregător cu care s-au dus la Atena. Acolo, erau prinşi în temniţă Dionisie şi Cristina şi au fost daţi în seama lor, ca să-i păzească. Ostaşii o sileau pe Sfântă, fiind frumoasă şi în vârstă de nuntă, ca să se desfrâneze. Ea nu s-a înduplecat şi s-a întâmplat ca în loc să fie biruită, să le schimbe gândul celor doi ostaşi, făcându-i să-l mărturisească pe Hristos. Drept aceea, şi ei şi Dionisie au fost ucişi şi îngropaţi de mulţimea pietrelor aruncate de popor asupra lor, iar Sfintei Cristina i s-a tăiat capul.

Sfinţii Iraclie, Paulin şi Venedim erau din Atena şi-i îndemnau pe păgâni să se întoarcă la Hristos, lăsând deşertăciunea idolilor. Fiind prinşi, au fost chinuiţi cumplit şi aruncaţi într-un cuptor aprins. Păziţi nevătămaţi, prin puterea Lui Dumnezeu li s-au tăiat capetele şi aşa au luat fericiţii cununa muceniciei.

(http://stiriactuale.ro/)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie, Paulin.
 Vizualizări articol: 1363 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie, Paulin5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prune murate în oţet Dacă aţi cumpărat de la supermarket nişte prune superbe, dar v-a dezamăgit faptul că nu sunt prea coapte şi nu prea au gust, dacă vă întrebaţi cumva dacă se mai poate face ceva cu ele ori ar trebui să renunţaţi la poftă şi la bani în... Citeşte