Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 apr 2016 - Anul XXI, nr. 85 (6198)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Calendarul zilei

Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica

Sfântul Calinic de la Cernica s-a născut la data de 7 octombrie 1787, în București, din părinți români credincioși. A primit o educație aleasă, creștină, educație care a aprins în sufletul tânărului Constantin (așa se numea din Botez) dorința de a viețui într-o mănăstire. Dumnezeu i-a îndrumat pașii spre Mănăstirea Cernica unde a devenit călugăr la vârsta de 21 de ani.

A fost hirotonit preot datorită calităților sale și vieții sfinte pe care o ducea: post, rugăciune, citiri din Sfânta Scriptură și Sfinții Părinți, toate împletite cu muncă. Nevoințele călugărești i-au oțelit voința și l-au întărit în ispite.

Cu rânduiala lui Dumnezeu a ajuns stareț al Mănăstirii Cernica. Vreme de 32 de ani a condus această mănăstire, fiind pildă de smerenie, răbdare, bunătate și erudiție pentru toți viețuitorii așezământului monahal. Pentru copiii din satul Cernica a înființat o școală cu dascăl plătit de mănăstire. Era milostiv și a ajutat mulți oameni necăjiți cu bani, alimente și îmbrăcăminte. Avea liste de persoane nevoiașe cărora le împărțea permanent cele necesare traiului. Când hirotonea un preot, îi dăruia acestuia cărți de slujbă, reverendă și chiar bani de drum.

În anul 1850, Sfântul Calinic a fost ales episcop de Râmnic. De remarcat este grija pe care a purtat-o pentru refacerea unor lăcașuri de închinare și construirea unor biserici noi la mănăstririle din binecuvântata regiune a Vâlcei.

Sfântul Calinic a făcut numeroase minuni încă din timpul vieții care sunt consemnate în documentele vremii, fiind considerat sfântul de la Mănăstirea Cernica. În anul 1955, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a canonizat. Sfintele lui Moaște se află la Mănăstirea Cernica și sunt cinstite de credincioșii care cu evlavie vin și se roagă, îngenunchind la racla sfântului.

Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica este sărbătorit de Biserica noastră în fiecare an, la data de 11 aprilie. (pr. prof. Justinian – Remus A. Cojocar)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica.
 Vizualizări articol: 2472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei