Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 sep 2014 - Anul XIX, nr. 208 (5717)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Astăzi este sărbătoarea Naşterea Maicii Domnului

Cea dintâi mare sărbătoare din cununa sfinţilor de peste an este sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului (8 septembrie). Este firesc aşa, pentru că Maica Domnului a atins sfinţenia omenească cea mai înaltă, cunoscută şi cinstită în Biserică. Cunoaştem că părinţii Maicii Domnului sunt Drepţii Ioachim şi Ana. Aceştia trăiau în pace în Nazaret, dar ajunseseră la o vârstă înaintată fără a avea copii. Cu toate că erau bogaţi şi iubitori de Dumnezeu, din cauza nerodirii lor, Ioachim şi Ana erau defăimaţi, fiind socotiţi de ceilalţi nevrednici şi neplăcuţi lui Dumnezeu. Dar Sfinţii Ioachim şi Ana nu s-au răzvrătit împotriva Acestuia, nici nu au renunţat la viaţa lor curată, ci au continuat să se roage cu lacrimi şi să aibă nădejde în bunătatea Tatălui Ceresc. Ana a făgăduit lui Dumnezeu că, dacă îi va dărui un copil, îl va da să slujească la templu. Şi Dumnezeu le-a ascultat rugăciunea şi l-a trimis pe Arhanghelul Gavriil să le spună că vor primi binecuvântarea Domnului. El le-a vestit că acest prunc se va umple de Duh Sfânt din pântecele mamei sale şi că va fi un vas ales al lui Dumnezeu. Drept mulţumire, Sfinţii Ioachim şi Ana îşi închină prunca lui Dumnezeu şi o duc la Templu (Biserica prăznuieşte Intrarea în Biserică a Maicii Domnului la 21 noiembrie), pentru a vieţui în rugăciune şi curăţie. Şi astfel a venit pe lume Maria, cea care avea să fie Maica Domnului, Împărăteasa tuturor sfinţilor, cea grabnic ajutătoare şi rugătoare pentru toţi oamenii.

(Ziarul Lumina)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Astăzi este sărbătoarea Naşterea Maicii Domnului.
 Vizualizări articol: 1108 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Astăzi este sărbătoarea Naşterea Maicii Domnului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei