Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 iun 2014 - Anul XIX, nr. 137 (5646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Cunosc, deci contez!”

Şcoală de vară pentru copii şi tineri, la Parohia Acoperământul Maicii Domnului din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parohia Acoperământul Maicii Domnului din Suceava, în colaborare cu Asociaţia „Mereu tineri”, organizează şi în acest an o serie de activități cultural-educative pentru copii și tineri, în cadrul unei tabere de vară. Proiectul se numește „Cunosc, deci contez!” și este realizat cu sprijinul Primăriei municipiului Suceava și al Consiliului Local al municipiului Suceava.

Preotul Gheorghe Husarciuc, de la Biserica „Acoperământul Maicii Domnului”, ne-a spus că „iniţiativa organizării Şcolii de vară pentru tineri este un mod de concretizare a dorinţei noastre de a-i strânge pe tineri împreună, într-o încercare de folosire utilă a timpului lor liber din vacanţă sau concediu, pentru îmbogăţirea cunoştinţelor şi pentru apropierea lor de valorile culturale, religioase şi naţionale. Tradiţia organizării acestei activităţi pentru tineri a început în anul 2010”.

Activitățile proiectului sunt structurate pe trei componente: suită de prezentări, vizionări, dezbateri etc. coordonate de profesori și specialiști din diferite domenii. Se urmăreşte o tematică foarte variată: istorie, literatură, artă, religie, geografie, alimentaţie, educaţie pentru sănătate etc., programul şcolii de vară desfăşurându-se începând cu această lună.

Pe 19 iunie este programată vizionarea filmului „Ostrov”, iar pe 26 iunie, vizionare filmului „Preotul”, la parohie. Nu vor lipsi nici deplasările de studiu la obiective culturale din municipiul Suceava (iulie-septembrie), ateliere de pictură bizantină, care urmăresc inițierea participanților în tehnica pictării icoanei bizantine. La final, va fi organizat un concurs cu premii.

Copiii şi tinerii suceveni se potînscrie la atelierul de pictură până pe 20 iunie, selecția candidaților urmând să se facă pe 21 iunie. Activitățile lunilor următoare vor fi anunțate periodic, pe blogul Parohiei Acoperământul Maicii Domnului din Burdujeni (http://parohia-blog.blogspot.ro)și pe blogul Asociaţiei „Mereu tineri” (http://asociatiamereutineri.blogspot.ro).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoală de vară pentru copii şi tineri, la Parohia Acoperământul Maicii Domnului din Suceava.
 Vizualizări articol: 1279 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şcoală de vară pentru copii şi tineri, la Parohia Acoperământul Maicii Domnului din Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei