Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 iun 2014 - Anul XIX, nr. 130 (5639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Astăzi este Sărbătoarea Prea Sfintei Treimi

Sărbătoarea Prea Sfintei Treimi este o mărturie a Întrupării, Răstignirii, Învierii, Înălţării la Cer a Fiului lui Dumnezeu şi a Pogorârii Duhului Sfânt în lume. Fiecare moment amintit este marcat în viaţa Bisericii de cel puţin o mare sărbătoare. Ziua împărătească de astăzi este cea care aşează întreg cosmosul - creaţie a lui Dumnezeu - în lumina Duhului Sfânt. În Prea Sfânta Treime Îl identificăm pe Dumnezeu Unul în Fiinţă şi întreit în Persoane: Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh.
Relaţia dintre cele Trei Ipostasuri a constituit de-a lungul vremii nenumărate dispute teologice. Rămân de referinţă primele două Sinoade Ecumenice care au statornicit dogmele fundamentale şi învăţătura Bisericii lui Hristos, în privinţa acestor aspecte. Potrivit învăţăturii Bisericii noastre, Dumnezeu-Tatăl este Cel care a creat cosmosul, lumea văzută şi nevăzută; Dumnezeu-Fiul este Răscumpărătorul păcatelor noastre, care S-a Răstignit pe Cruce, a coborât la iad şi a Înviat; Dumnezeu-Duhul Sfânt este Sfinţitorul, înnoitorul vieţii noastre. Noi - dreptmăritorii creştini - ne raportăm la Prea Sfânta Treime ca la o unitate şi o comuniune de Persoane Sfinte, care sunt „de-o-fiinţă”, după cum mărturisim în primele şapte articole ale Crezului, stabilite la Sinodul I Ecumenic (325, Niceea). La Sinodul II Ecumenic din 381 (Constantinopol), Sfinţii Părinţi au lămurit celălalt aspect legat de „statutul” Celei de-a treia Persoane a Sfintei Treimi, anume Duhul Sfânt. La istorica adunare sobornicească, Sfântul Grigorie Teologul a clarificat relaţia de egalitate şi unitate dintre Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh. Cele Trei Persoane ale Sfintei Treimi sunt „de-o-fiinţă” şi ele există din veci.

(M. Stanciu)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Astăzi este Sărbătoarea Prea Sfintei Treimi.
 Vizualizări articol: 1082 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Astăzi este Sărbătoarea Prea Sfintei Treimi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei