Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 apr 2014 - Anul XIX, nr. 97 (5606)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recunoaştere pentru activitate misionară

ÎPS Pimen a slujit la Parohia „Sfântul Dumitru“ din Câmpulung Moldovenesc

Înaltpreasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit duminică, 27 aprilie, Sfânta Liturghie în Parohia „Sfântul Dumitru“ din Câmpulung Moldovenesc. La slujbă au participat câteva sute de credincioşi, mulţi dintre ei îmbrăcaţi în costume naţionale.

Biserica „Sfântul Dumitru“ din Câmpulung Moldovenesc a fost neîncăpătoare duminică, 27 aprilie, când ÎPS Pimen, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a slujit Sfânta Liturghie. Răspunsurile la strană au fost oferite de corul de copii al lăcaşului de închinăciune, dirijat de de Iustina Solovan şi coordonat de pr. paroh Liviu Solovan. Spre finalul slujbei, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a adresat un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre semnificaţiile Evangheliei din Duminica a doua după Paşti. În acelaşi timp, IPS Pimen a apreciat frumuseţea picturii Bisericii „Sfântul Dumitru“, dar şi corul de copii care a oferit răspunsurile la strană. „Corul acestei biserici este unic pentru mine. Am ascultat multe coruri de copii, însă acest cor este unic. Copiii, deşi au vârste diferite, au cântat atât de frumos. Desigur, corul adulţilor nu e mai prejos. Cunosc toate corurile din Bucovina, însă acest cor este deosebit“, a apreciat Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, care a oferit părintelui paroh Liviu Solovan distincţia de iconom stavrofor. Părintele Aurel Goraş, protopop al Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc, a menţionat că la Biserica „Sfântul Dumitru“ a fost terminată pictura în interior, iar în perioada următoare vor fi întreprinse lucrări de construcţie la exterior. Pentru preoţii şi enoriaşii Bisericii „Sfântul Dumitru“, slujirea ierarhului locului a fost o mare bucurie, întrucât anul acesta se împlinesc 12 ani de misiune în parohie. „Cea mai mare realizare este zidirea sufletească. Cred că biserica din sufletul omului este mai importantă şi mult mai de folos. Omul zidit sufleteşte rămâne puternic, legat de Dumnezeu“, a mărturisit pr. paroh Liviu Solovan.

(Sursa: Ziarul Lumina)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ÎPS Pimen a slujit la Parohia „Sfântul Dumitru“ din Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 2722 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
ÎPS Pimen a slujit la Parohia „Sfântul Dumitru“ din Câmpulung Moldovenesc5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei