Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 apr 2014 - Anul XIX, nr. 95 (5604)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Procesiune în jurul Bisericii „Izvorul Tămăduirii“

Izvorul Tămăduirii la poalele Rarăului

Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii a fost un prilej de bucurie pentru locuitorii oraşului Câmpulung Moldovenesc. Singura biserica închinată acestui praznic şi-a serbat vineri hramul. Joi seara a fost oficiată Vecernia, iar în dimineaţa zilei de vineri programul liturgic a continuat cu Sfânta Liturghie şi Agheasma mică.

 

Aproape 1.000 de oameni au venit în sfântul lăcaş de la poalele Muntelui Rarău

Ctitoria lui Alexandru Şandru Alboi de pe Izvorul Alb din Câmpulung Moldovenesc a îmbrăcat vineri straie de sărbătoare. În ajunul Izvorului Tămăduirii, credincioşii din cartierul Capu Satului şi din alte părţi ale oraşului Câmpulung Moldovenesc şi-au îndreptat paşii spre lăcaşul de închinăciune. Cu toţii au intonat cântările specifice acestei perioade, dar şi răspunsuri liturgice, la îndemnul părintelui paroh Teodor Giosan. Vecernia şi Acatistul Izvorului Tămăduirii au fost oficiate de un sobor de preoţi. Predica referitoare la semnificaţiile sărbătorii a fost adresată de pr. Ilie Macar, parohul Bisericii „Sfântul Nicolae“ din Câmpulung Moldovenesc, care a amintit că sărbătoarea Izvorului Tămăduirii a fost rânduită din primele veacuri creştine, fiind închinată Maicii Domnului. În continuare, corul de copii al Bisericii „Sfântul Dumitru“ din Câmpulung Moldovenesc, coordonat de pr. Liviu Solovan, a susţinut un concert de colinde tradiţionale de Paşti.

În ziua hramului, aproape 1.000 de oameni au venit în sfântul lăcaş de la poalele Muntelui Rarău, pentru a participa la Sfânta Liturghie. Vremea frumoasă, munţii care înconjoară biserica, sădită în acest loc binecuvântat, copacii abia înfloriţi şi mai ales numărul mare de credincioşi îmbrăcaţi în costume naţionale au înălţat inimile tuturor. Răspunsurile la strană au fost oferite de corul copiilor de la Biserica „Sfântul Dumitru“, care, prin glasurile lor, s-au asemănat îngerilor. Cuvântul de învăţătură a fost adresat de pr. Nicolae-Viorel Coşofreţ de la Parohia Dobreni, Protopopiatul Piatra Neamţ. În faţa lăcaşului de închinăciune a fost săvârşită apoi Agheasma mică, la finalul căreia pr. paroh Teodor Giosan şi-a exprimat bucuria pentru că sărbătoarea hramului a fost împodobită de numărul mare de credincioşi. Au urmat Parastasul pentru Alexandru Şandru Alboi, înmormântat lângă biserică, şi procesiunea în jurul sfântului lăcaş cu prapuri şi cruci, timp în care s-a cântat „Hristos a înviat!“. „Atunci când am ales hramul pentru această biserică, m-am gândit că acesta trebuie să-i adune pe credincioşi pentru a-L mărturisi pe Mântuitorul Iisus Hristos Cel înviat. Am pus hramul acestei biserici Izvorul Tămăduirii, deoarece parohia noastră este închinată Naşterii Maicii Domnului“, a explicat pr. paroh Teodor Giosan.

(Constantin CIOFU, sursa: Ziarul Lumina)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Izvorul Tămăduirii la poalele Rarăului.
 Vizualizări articol: 1593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Izvorul Tămăduirii la poalele Rarăului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei