Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 ian 2014 - Anul XIX, nr. 7 (5516)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cuvânt din amvon

Împărăţia lui Dumnezeu

„Împărăţia cerurilor“ sau „Împărăţia lui Dumnezeu“ este o exprimare deseori întâlnită în Noul Testament, indicând acelaşi fapt, adică stăpânirea lui Dumnezeu, în cer şi pe pământ, peste îngeri, peste oameni, peste întregul univers. Cu această expresie şi idee şi-au început propovăduirea atât Sfântul Ioan Botezătorul, cât şi Domnul nostru Iisus Hristos (Matei 3, 2), expresie întâlnită de 112 ori în Scriptura nou-testamentară; „Pocăiţi-vă că s-a apropiat Împărăţia cerurilor“. Era o chemare la înnoirea lumii, la statornicirea Împărăţiei lui Dumnezeu pe pământ, precum este şi în cer, aşa cum ne-a învăţat Domnul să ne rugăm (Matei 6, 10).

Mântuitorul Iisus Hristos a fost trimis în lume ca să întemeieze aici Împărăţia Lui, corespunzând cu întemeierea Bisericii Sale, pe care nici porţile iadului nu o vor birui (Matei 6, 18). Ea începe cu activitatea Lui publică, cu alegerea apostolilor şi cu instituirea Sfintelor Taine, cu organizarea Bisericii prin statornicirea ierarhiei bisericeşti, cu misiunea peste veacuri de a propovădui Evanghelia, de a săvârşi Sfintele Taine şi de a călăuzi obştea creştină pe calea mântuirii. Biserica, aşadar, care lucrează cu arme sau mijloace spirituale, este forma exterioară, văzută a Împărăţiei lui Dumnezeu pe pământ. Un semn şi o mărturie exterioară a lucrării acestei Împărăţii, după cuvântul Domnului, sunt însuşi minunile făcute de El cu Duhul lui Dumnezeu. „Împărăţia lui Dumnezeu este scopul final al chemării şi alegerii, căci toţi fiii Împărăţiei sunt chemaţi mai întâi, şi apoi aleşi“ (Matei 11, 29).

Evanghelistul Matei arată că Împărăţia lui Dumnezeu se cucereşte (cap. 11-20) prin evlavie şi prin faptele dragostei, dar ea se şi moşteneşte, după judecată. Prin întemeierea împărăţiei de aici, adică Biserica, prin care noi putem cuceri şi pe cea cerească, Dumnezeu ne-a scos de sub puterea întunericului şi ne-a strămutat în Împărăţia Fiului iubirii Sale (Coloseni 1, 13).

Aceasta este Împărăţia lui Dumnezeu, a luminii şi a slavei veşnice, în care Dumnezeu le este tuturor toate (Apoc. 21-23). Pomeneşte-ne şi pe noi, Doamne, când vei veni, întru Împărăţia Ta!

 

Pr. Ioan IOANICESCU  - ziarullumina.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Împărăţia lui Dumnezeu.
 Vizualizări articol: 927 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Împărăţia lui Dumnezeu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei