Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 235 (5442)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

IPS Pimen a slujit Sfânta Liturghie

130 de ani de la târnosirea bisericii din Bălcăuţi

Biserica „Acoperământul Maicii Domnului“ - Bălcăuţi, Protopopiatul Rădăuţi, judeţul Suceava, a fost timp de o zi în sărbătoare. Lăcaşul de închinăciune a împlinit 130 de ani de când a fost sfinţită. Credincioşii prezenţi la acest eveniment s-au închinat icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Boian - Ucraina.

Înaltpreasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit duminică, 6 octombrie 2013, Sfânta Liturghie în parohia Bălcăuţi, Protopopiatul Rădăuţi. Ierarhul a sfinţit de dimineaţă exteriorul sfântului lăcaş ce a îmbrăcat straie de sărbătoare cu prilejul împlinirii a 130 de ani de când a primit veşmântul sfinţirii. La iniţiativa părintelui paroh Mihai Marici, a fost adusă de către o delegaţie de la Mănăstirea Bănceni icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Boian - Ucraina. Pelerinajul s-a organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Pimen, a IPS Onufrie al Cernăuţiului şi a PS Longhin, Episcop de Bănceni. În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a vorbit despre semnificaţiile pericopei evanghelice din Duminica a 20-a după Rusalii, în care se relatează învierea fiului văduvei din Nain. „Credinţa în învierea noastră din morţi se arată mai ales prin grija faţă de cei plecaţi din această lume. Grija noastră este aceea de a ne trăi viaţa pentru ca sfârşitul vieţii noastre să fie creştinesc. Tinerii au fost mereu ameninţaţi de ispite. Părinţii trupeşti trebuie să-i povăţuiască pe copii şi să-i ferească de tot ceea ce înseamnă păcat“, a explicat IPS Pimen. Arhipăstorul Eparhiei Sucevei şi Rădăuţilor a apreciat prezenţa copiilor îmbrăcaţi în costumul popular românesc şi ucrainean, manifestându-şi nădejdea că aceştia sunt crescuţi în duhul credinţei ortodoxe, având dragoste de muncă. Amintim că în prima zi a lunii octombrie, biserica din Bălcăuţi şi-a serbat hramul. La finalul Sfintei Liturghii din ziua hramului, pr. paroh Mihai Marici a acordat diplome de recunoştinţă binefăcătorilor care au donat pentru pictarea la exterior a bisericii.

(Constantin Ciofu, Ziarul Lumina)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 130 de ani de la târnosirea bisericii din Bălcăuţi.
 Vizualizări articol: 755 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
130 de ani de la târnosirea bisericii din Bălcăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei