Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 230 (5437)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Hramul Mănăstirii Dorna Arini

Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu IPS Iacob, Mitropolit de Mytilini - Grecia, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, au săvârşit marţi, 1 octombrie, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Dorna Arini, care şi-a serbat hramul.

 

Cu acest prilej, credincioşii prezenţi s-au închinat la racla în care se află un fragment din moaştele Sfântului Dionisie Areopagitul. După cum ne-a relatat IPS Teodosie, la acest eveniment au participat mii de oameni veniţi din toate colţurile ţării, care au cinstit-o prin rugăciune pe Maica Domnului. "Am participat cu toţii la o slujbă solemnă de sărbătoare, care a adus în sufletele tuturor bucuria şi darul Maicii Domnului pentru toţi cei ce suntem fiii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. Ne-am bucurat pentru că pelerinii au înfruntat răcoarea zilei de toamnă, aici, la Dorna Arini. Cântările frumoase şi rugăciunile înălţate au copleşit frigul şi au pus în lumină inimile şi credinţa oamenilor. Cu adevărat, Maica Domnului ne-a adunat aici şi ne-a făcut bucuria de a rămâne cu noi şi de a simţi fraţi împreună. Rugăm pe Maica Domnului să rămână cu acoperământul său mereu deasupra tuturor românilor şi a credincioşilor. Ne rugăm Maicii Domnului să ne apere şi să ne călăuzească spre împărăţia Mântuitorului Hristos", a spus IPS Teodosie. Mănăstirea Dorna Arni a fost ctitorită de IPS Teodosie pe locul casei părinteşti, sfinţirea bisericii fiind oficiată pe 20 octombrie 2004 de Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, şi de vrednicul de pomenire patriarh Teoctist Arăpaşu, alături de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi. Pe 1 octombrie a îmbrăcat straie de sărbătoare biserica din parohia "Acoperământul Maicii Domnului" - Burdujeni, Protopopiatul Suceava 1, înfiinţată în anul 2000. Sfântul lăcaş a început să se ridice în anul 2001, iar în anul 2002 se slujea deja la demisol. Lucrările au continuat cu zidirea bisericii (2003-2004), pictarea ei (2006-2009), construirea praznicarului, a anexelor, împrejmuirea şi amenajarea curţii. Biserica a fost pictată la interior şi la exterior de fraţii preoţi Mihoc, în tehnica frescă, într-o compoziţie şi o cromatică echilibrată. Ca element de noutate, icoana Acoperământului Maicii Domnului a fost pictată pe bolta pronaosului.

(Constantin CIOFU, sursa: www.doxologia.ro)  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hramul Mănăstirii Dorna Arini.
 Vizualizări articol: 869 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hramul Mănăstirii Dorna Arini0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei