Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 227 (5434)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cooperare pentru promovarea culturii şi identităţii naţionale

Patriarhia Română şi Televiziunea Română vor colabora pentru realizarea şi promovarea unor proiecte şi programe cu caracter religios-spiritual, social şi cultural-educaţional, inclusiv a unor campanii umanitare pentru promovarea solidarităţii şi ajutorarea oamenilor săraci, în baza unui protocol care a fost semnat ieri, 26 septembrie, la Palatul Patriarhiei, de către  Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, şi Claudiu Săftoiu, preşedinte-director general al Televiziunii Române.

Prin acest protocol de cooperare, cele două instituţii îşi propun promovarea constantă a valorilor româneşti autentice, spirituale şi culturale, mai ales în mediul rural şi în diaspora română, care în ultimii ani a cunoscut o creştere considerabilă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele consilier patriarhal Constantin Stoica, Patriarhia Română, prin postul de televiziune TRINITAS TV, şi Televiziunea Română vor realiza schimburi de imagini din arhivele proprii, cu filmări ale bisericilor şi mănăstirilor monumente istorice sau ale locurilor de pelerinaj din ţară şi din străinătate, interviuri cu ierarhi, mari duhovnici şi preoţi, evenimente din viaţa comunităţilor româneşti din ţară şi străinătate etc. Televiziunea Română va transmite concerte de muzică religioasă, de muzică clasică sau de colinde organizate de Patriarhia Română, precum şi slujbe religioase de la Catedrala patriarhală sau de la alte biserici ortodoxe din ţară. Postul de televiziune TRINITAS TV va putea prelua transmisiuni sau emisiuni ale postului naţional de televiziune care promovează cultura şi identitatea naţională.

Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al Televiziunii Române, a afirmat că semnarea acestui protocol de cooperare este un moment important pentru ambele instituţii deoarece atât Biserica Ortodoxă Română, cât şi televiziunea publică urmăresc aceleaşi obiective: „apropierea românilor de români şi transmiterea sentimentului de solidaritate, de armonie şi comuniune în interiorul comunităţilor naţionale şi nu numai“. De asemenea, Claudiu Săftoiu a mai declarat că „opera socială pe care Biserica Ortodoxă Română, prin slujitorii ei, o săvârşeşte în fiecare zi cu mulţi români aflaţi să fie cunoscută, să fie încurajată şi urmată. Sunt bucuros să constat că există o dorinţă de deschidere în ceea ce priveşte acoperirea proiectelor comune, dar şi a viitorului românilor prin acţiunile de binefacere ale Bisericii Ortodoxe Române şi prin campaniile pe care Televiziunea Română şi Televiziunea Trinitas le vor duce împreună în ceea ce priveşte consolidarea sentimentului de bun român. Morala şi spiritualitatea creştină rezistă şi subzistă şi prin cultură. Exemplele de eveniment cultural organizat sub egida Bisericii Ortodoxe Române sunt deosebit de bine primite în rândul credincioşilor, dar şi al telespectatorilor simpli. Cred că acesta va fi, de altfel, şi accentul pe care îl vom pune în colaborarea noastră, acela de a reflecta prin evenimentul cultural contribuţia morală şi de construcţie socială pe care cele două instituţii naţionale, televiziunea publică şi Biserica Ortodoxă Română, o vor realiza împreună în beneficiul românilor“.

În cadrul conferinţei de presă care a urmat după semnarea protocolului, Cristian Acatrinei, coordonatorul Serviciului Comunicare şi Relaţii Internaţionale, Relaţii Publice şi Protocol al TVR, şi Andrei Victor Dochia, realizator TVR, au oferit mai multe detalii privind prevederile protocolului. „Vom încerca prin emisiunile noastre şi prin emisiunea «Universul Credinţei» - o emisiune de actualitate religioasă care se difuzează în fiecare duminică dimineaţă pe TVR 1 - să acoperim pe cât va fi cu putinţă acţiunile Bisericii pentru a veni în sprijinul telespectatorilor şi al credincioşilor“, a precizat Andrei Victor Dochia.


Gheorghe-Cristian Popa – Ziarul Lumina

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cooperare pentru promovarea culturii şi identităţii naţionale.
 Vizualizări articol: 689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cooperare pentru promovarea culturii şi identităţii naţionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei