Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 226 (5433)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cum să fii un bun ortodox astăzi (II)

Fereşte-te să fii nemilos, mohorât, cicălitor, bănuitor, suspicios sau făţarnic, şi fereşte-te de concurenţă cu alţii. Fii sincer şi simplu în purtarea ta. Acceptă cu smerenie sfaturile altora, chiar dacă eşti mai deştept sau mai experimentat decât ei.
Ceea ce nu vrei să-ţi facă alţii ţie, să nu faci nici tu altora. Mai degrabă fă tu altuia binele pe care doreşti să ţi-l facă alţii ţie. Dacă primeşti vizita cuiva fii primitor, modest, chibzuit, şi, uneori, în funcţie de împrejurări, fii surd şi orb (la bârfe, lucruri necuviincioase, la greşelile altora).
Când te simţi slăbit, sau bolnav, nu părăsi cu totul programul de rugăciune şi obiceiurile religioase stabilite. Oricât de puţin faci în numele Domnului Iisus Hristos, chiar şi lucruri mici şi nedesăvârşite (de exemplu citeşti rugăciunea stând pe scaun, neputând îngenunchea), este o manifestare a dragostei tale faţă de Dumnezeu, şi El primeşte osteneala ta.
Dacă vrei să afli pacea, lasă-te cu totul în seama lui Dumnezeu. Nu vei avea pace desăvârşită în suflet, până când nu Îl iubeşti cu adevărat pe Domnul şi nu încredinţezi în mâinile Sale viaţa ta.
Din când în când retrage-te în linişte, rugându-te şi gândind profund la Dumnezeu, urmând exemplul Domnului Iisus Hristos, Care se ducea în munte ca să Se roage. Gândeşte la iubirea fără margini a Domnului faţă de noi, la Patimile şi Moartea Sa pe Cruce, la Învierea Sa, la cea de-a Doua Sa Venire şi la Judecata de Apoi, unde vom da seama de toate câte am făcut.
Mergi la biserică pe cât poţi de des. Du şi un dar din munca ta.
Mărturiseşte-ţi păcatele mai des şi împărtăşeşte-te cu Trupul şi Sângele Domnului. Făcând astfel, vei fi permanent în Hristos şi Hristos va fi în tine, iar aceasta este cea mai mare binecuvântare. Mărturiseşte cu părere de rău, sincer şi cu pocăinţă adevărată toate păcatele tale; pentru că păcatele nepocăite te duc la moarte sufletească şi osândă veşnică.
Dedică ziua Duminicii dragostei şi milei faţă de cel în suferinţă; de exemplu, vizitează un bolnav, îmbărbătează pe cineva care are un necaz mare, salvează pe unul care e rătăcit, roagă-te pentru cei în necaz. Dacă cineva va ajuta un om rătăcit să se apropie de Dumnezeu, va primi o mare răsplată atât în lumea aceasta, cât şi în cea care va veni. Îndeamnă-ţi prietenii să citească cărţi folositoare pentru suflet şi să discute lucruri duhovniceşti.
Lasă pe Hristos să te povăţuiască în orice lucru. La orice lucru, îndreptându-ţi mintea spre El ca să-L întrebi, sau să te gândeşti, potrivit cuvintelor Evangheliei, Domnul cum ar face în această situaţie, cum ne-ar îndemna să facem noi?
Înainte de a merge spre somn, roagă-te sincer, din toată inima, privind spre păcatele ce le-ai săvârşit în acea zi. Trebuie să te sileşti să te căieşti, cu durere în suflet şi cu lacrimi, ca nu cumva să mai repeţi păcatele ce le-ai săvârşit. Când mergi în pat, fă-ţi semnul Crucii, sărută crucea pe care o porţi, şi încredinţează-te Domnului Dumnezeu, Care îţi poartă de grijă. Gândeşte că se poate ca la noapte să fii înfăţişat înaintea Lui.
Adu-ţi aminte de iubirea Domnului faţă de tine şi iubeşte-L din toată inima, din tot sufletul şi din tot cugetul tău.
Făcând toate acestea, vei dobândi viaţa şi fericirea veşnică în Rai, dar veţi afla liniştea şi pacea sufletului încă din viaţa aceasta.

(Sursa: www.crestinortodox.ro)  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum să fii un bun ortodox astăzi (II).
 Vizualizări articol: 672 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cum să fii un bun ortodox astăzi (II)5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei