Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 226 (5433)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trei coruri, în competiţie

Concursul „Lăudaţi pe Domnul!“, în Eparhia Sucevei şi Rădăuţilor

În sala de festivităţi a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor a avut loc marţi, 24 septembrie 2013, etapa eparhială a concursului „Lăudaţi pe Domnul!“. Evenimentul s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Trei coruri de parohie din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor au participat la faza eparhială a concursului „Lăudaţi pe Domnul!“. Manifestarea s-a desfăşurat în sala de festivităţi a Eparhiei Sucevei şi Rădăuţilor. În concurs s-au înscris corul Bisericii „Sfânta Treime“ din Suceava, dirijat de prof. Marian Palade, corul parohiei „Sfânta Vineri“ din Suceava şi Corala „Academica“ a Bisericii „Izvorul Tămăduirii“ din Câmpulung Moldovenesc, dirijată de Emil Forfotă. Fiecare cor a intonat troparul hramului parohiei pe care a reprezentat-o, o priceasnă şi un axion. În deschiderea concursului, pr. prof. Gheorghe Hostiuc, inspector al Sectorului Învăţământ religios din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, a vorbit despre dorinţa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de a promova corurile parohiale şi cântările religioase intonate de acestea. „Cultul divin a fost preluat de la cel iudaic. El a fost răspândit de Sfinţii Apostoli după îndemnul şi învăţătura dată de Mântuitorul Hristos în timpul activităţii Sale. După Învierea din morţi, Mântuitorul a dat puterea ucenicilor de a lega şi dezlega păcatele oamenilor. Apoi, înainte de a se înălţa la cer, Mântuitorul Hristos a încredinţat ucenicilor misiunea de  a renaşte oamenii într-o viaţă nouă. De la Sfântul Andrei ne-au rămas anumite colinde şi învăţături care s-au transmis până astăzi“, a spus pr. prof. Gheorghe Hostiuc, care a remarcat faptul că un concurs reprezintă scoaterea în evidenţă a valorii. În acelaşi timp, pr. prof. Gheorghe Hostiuc a transmis din partea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Pimen „dragostea şi preţuirea“ celor care au participat la competiţie. Juriul a desemnat Corala „Academica“ să reprezinte Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor la etapa mitropolitană a concursului „Lăudaţi pe Domnul!“.

(Constantin Ciofu, sursa: Ziarul Lumina) 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul „Lăudaţi pe Domnul!“, în Eparhia Sucevei şi Rădăuţilor.
 Vizualizări articol: 866 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Concursul „Lăudaţi pe Domnul!“, în Eparhia Sucevei şi Rădăuţilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei