Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 222 (5429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cronica religioasă

Sfinte Moaşte ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe vor fi aduse în pelerinaj la Suceava

Cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Teofan Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei şi a Înalt Prea Sfinţitului Pimen Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, pe 27 septembrie vor fi aduse, în pelerinaj, la Biserica “Sf. Cuvioasă Parascheva” din Suceava, str. Victoriei, Moaşte ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

Aceste Sfinte Moaşte au mai fost în pelerinaj în oraşul nostru de şase ori. Ele sunt aduse din Arhiepiscopia Iaşilor, Parohia Feredeni, Protopopiatul Hârlau, unde se află de peste 250 ani.

Sfintele Moaşte au fost dăruite în 1748 de către Patriarhul Alexandriei, Matei Psaltul, lui Andrei Ruset, Vel-Logofăt. Matei Psaltul fusese stareţ la Mănăstirea Zlătari din Bucuresti, iar Andrei Ruset din Deleni, era capuchehaie al Moldovei la Constantinopol, în vremea lui Constantin Mavrocordat. Andrei Ruset l-a ajutat pe Matei să dobândească scaunul Patriarhal, iar aceasta, în semn de recunoştinţă, i-a dăruit Sfintele Moaşte. Până a rămâne la Federeni, Moaştele au fost păstrate de familia şi moştenitorii lui Andrei Ruset. Una din nepoatele lui Andrei Ruset, Măriuţa Milu, s-a căsătorit cu un boier, Iordache Krupenski, şi au construit o frumoasă biserică în Feredeni, pe la anul 1870. Familia Krupenski a hotărât, apoi, să aşeze Sfintele Moaşte în Sfântul Altar, unde sunt şi astăzi.

Sfintele Moaşte sunt aduse la Suceava pe la ora 8:30, de către Prea Cucernicul preot protopop de Hârlău, Nicolae Crăciun, şi Prea Cucernicul preot Dănuţ Fote, parohul Bisericii din Feredeni. Ele vor fi întâmpinate de preoţii bisericii şi credincioşi la biserica ,,Sf. Cuv. Parascheva’’ .

Sfintele Moaşte vor fi aşezate în Biserică până pe data de 7 octombrie 2013.

În această perioadă, biserica va fi deschisă între orele 8,30-20,30. La ora 19,30, va fi citit acatistul Sf. Mare Mucenic Gheorghe şi se vor pomeni toate pomelnicele de peste zi.

Îi aşteptăm cu dragoste părintească pe toţi credincioşii, să ne rugăm împreună “Purtătorului de Biruinţă”.

(Paroh, Preot Iconom Stavrofor, Paul Sorin HIRGHILIGIU)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sfinte Moaşte ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe vor fi aduse în pelerinaj la Suceava.
 Vizualizări articol: 644 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sfinte Moaşte ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe vor fi aduse în pelerinaj la Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei