Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 112 (5319)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cronica religioasă

Manifestări la Patriarhia Română cu prilejul Sărbătorii Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, Hramul Istoric al Catedralei Patriarhale

 

Anul 2013 a fost proclamat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Anul omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena  la împlinirea a 1 700 de ani de la Edictul de libertate religioasă de la Milano (313) şi Anul comemorativ „Dumitru Stăniloae” (1903-1993) la împlinirea a 110 de ani de la naştere şi a 20 de ani de la trecerea la cele veşnice a celui mai important teolog român.
Cu prilejul sărbătorii Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, hramul istoric al catedralei patriarhale,Patriarhia Română organizează o serie de manifestări care se vor desfăşura după următorul program:
Marţi, 21 mai 2013, orele 7.00, sfintele moaşte ale Cuviosului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor, ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi ale Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina, Vindecătorul de boli,  vor fi scoase în procesiune şi aşezate în baldachinul de pe Dealul Patriarhiei pentru a fi venerate de către credincioşi.
De la orele 9.00, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, pe un podium special amenajat în curtea Catedralei patriarhale. 
După Sfânta Liturghie, de la orele 11.30, va avea loc anunţarea şi premierea câştigătorilor celor patru concursuri naţionale pentru copii şi adulţi organizate în anul 2013 de Patriarhia Română:  
1) “Bucuria de a fi creştin”, concurs de interpretare şi recitare a unei cântări bisericeşti sau a unui cântec popular, a unei poezii religioase sau populare sau a unui text literar în proză,

2)“Părintele Dumitru Stăniloae – 110 ani de la naştere şi 20 de ani de la trecerea la cele veşnice”, concurs de teologie dogmatică pentru elevii seminarişti şi studenţii de la şcolile de teologie ortodoxă din ţară, 3) “Alege Şcoala!”, concurs de creaţie literară, artistică şi multimedia şi

4) “Icoana ortodoxă – lumina credinţei”, concurs pentru pictori iconari în frescă şi mozaic din întreaga ţară. 
De la orele 13.00, în Sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei, va avea loc vernisajul expoziţiei“Icoana ortodoxă - lumina credinţei”. Expoziţia cuprinde lucrările realizate de către participanţii la concursul organizat de către Patriarhia Română.
Premierea câştigătorilor celor patru concursuri naţionale va fi precedată luni, 20 mai 2013, orele 19.00, de difuzarea în Aula Magna Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei a filmului realizat de către postul de televiziune TRINITAS TV despre Concursul naţional “Bucuria de a fi creştin”organizat în eparhiile Patriarhiei Române. 
***
În perioada 21 – 24 mai 2013, la Palatul Patriarhiei va avea loc Congresul Internaţional de Teologie Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, promotori ai libertăţii religioase şi susţinători ai Bisericii, organizat de Sectorul teologic-educaţional al Patriarhiei Române. 
Vor participa profesori de la Facultăţile de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, Sibiu, Cluj, Atena (Grecia), Sarajevo (Bosnia şi Herţegovina), de la Universităţile din Heidelberg (Germania), Erlangen-Nürnberg (Germania) şi Freiburg (Elveţia), Institutul Pontifical Patristic Augustinian din Roma (Italia), Facultatea de Teologie Evanghelică din Kiel (Germania) şi cercetători de la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa, Institutul de Cercetări Arheologice din Crimeea (Ucraina) şi Academia de Ştiinţe din Bulgaria.  
În deschiderea Congresului, vor adresa mesaje participanţilor reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale, Secretariatului de Stat pentru Culte, Academiei Române şi Universităţii Bucureşti.  (Biroul de presă al Patriarhiei Române) 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Manifestări la Patriarhia Română cu prilejul Sărbătorii Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, Hramul Istoric al Catedralei Patriarhale.
 Vizualizări articol: 908 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Manifestări la Patriarhia Română cu prilejul Sărbătorii Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, Hramul Istoric al Catedralei Patriarhale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei