Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 81 (5288)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţete de post

 

Ciorbă de ciuperci

(pleurotus)

Ingrediente: (Cantităţile sunt după gustul fiecăruia şi în funcţie de numărul de persoane pentru care se pregăteşte masa)

Ciuperci pleurotus

Ceapă

Morcov

Păstârnac

Ardei

Se curăţă ceapa, morcovul, păstârnacul, ardeiul, se toacă şi se pun la fiert cu un praf de sare şi puţin ulei. Legumele se lasă la fiert un timp la foc potrivit, apoi se adaugă ciupercile spălate şi tăiate fideluţă. După 30 de minute, se adaugă suc de roşii, apoi borşul după gust. Se sărează după gust, iar la final se adaugă leuşteanul tocat.

 

Ciocolată de casă

Ingrediente:

500 g lapte de nucă de cocos pudră

1 pachet margarină

1 sticluţă esenţă de rom

500 g zahăr tos

3-4 linguri cacao pulbere

1 pahar cu apă (200 ml)

Se pun într-o crăticioară zahărul şi apa la foc mic. Din momentul în care începe să clocotească se mai lasă 10 minute, apoi se adaugă pachetul de margarină şi se amestecă până la omogenizare. După ce s-a topit margarina, se trage cratiţa de pe foc şi se adaugă laptele pudră cernut, împreună cu esenţa de rom şi cacao. Se amestecă bine cu mixerul până când nu mai sunt cocoloaşe de lapte pudră. Pasta obţinută se pune la răcit într-un vas cu folie dedesubt.

 

Prăjitură de foi cu suc de roşii

Ingrediente:

Pentru foi

11 linguri ulei

11 linguri zahăr

11 linguri suc de roşii

o jumătate de linguriţă de bicarbonat

 

Pentru cremă

1 pachet de margarină

1 pachet de cremă de prăjituri

1 cană de zahăr

250 g apă

1 pachet de praf de lămâie

nucă de cocos

Se amestecă uleiul cu zahărul, cu făina, cu sucul de roşii şi bicarbonatul până se formează o cocă, din care se întind patru foi. Acestea se coc pe fundul tăvii la foc redus.

Pentru cremă se amestecă ingredientele într-o crăticioară la foc mic, după care să dă la răcit şi se ung foile.

Deasupra se ornează cu o glazură obţinută din 2-3 linguri de margarină, 2 linguri de zahăr, 1 lingură de apă, 1 esenţă de vanilie, peste care se presară nucă de cocos.

(sursa: Ziarul Lumina)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 962 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei