Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 24 (5231)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tweet-urile papei: răspunsurile pozitive şi cele negative ale utilizatorilor, aproximativ egale

Numărul de răspunsuri pozitive la tweet-urile postate de papa Benedict al XVI-lea îl depăşeşte cu puţin pe cel al răspunsurilor negative - alcătuite în principal din injurii şi reproşuri aduse Bisericii catolice pe tema pedofiliei -, a anunţat revista italiană Popoli, citată de AFP.

Din 12 decembrie, papa Benedict al XVI-lea a deschis conturi pe Twitter (@pontifex) în nouă limbi, pentru a difuza mesaje pur spirituale, în care vorbeşte despre apropierea lui Iisus de omul contemporan. Una dintre viitoarele limbi în care papa va deschide un nou cont pe Twitter va fi chineza.

Contul papei este urmărit de 2,5 milioane de utilizatori (denumiţi "followers"), însă mulţi dintre ei sunt departe de a-i împărtăşi convingerile religioase.

Potrivit studiului publicat de Popoli, realizat în colaborare cu Institutul italian de cercetări în domeniul comunicaţiilor digitale Oogo, 270.456 mesaje de răspuns au fost înregistrate în prima lună de prezenţă a papei pe Twitter.

Tweet-urile cu conţinut pozitiv au fost în număr de 26.426, contra 22.542 ale căror conţinuturi au fost considerate negative, în condiţiile în care restul mesajelor au fost considerate neutre.

Mesajele negative au vizat într-un procent de 26% chestiunea abuzurilor sexuale comise de preoţii catolici, iar 25% dintre ele au reprezentat insulte directe la adresa papei. 20% dintre mesajele negative criticau puterea şi bogăţia Bisericii catolice, 16% au folosit ironia şi sarcasmul, 8,5% au criticat refuzul acestei biserici de a recunoaşte căsătoriile gay şi doar 2,5% denunţau conţinutul credinţei creştine.

În ceea ce priveşte mesajele pozitive, cea mai mare parte a fost alcătuită din reluări ale tweet-urilor şi frazelor postate de suveranul pontif (26,5%) şi mulţumiri la urările făcute de acesta (25%). Un procent de 15,6% din totalul mesajelor pozitive a fost alcătuit din rugăciuni pentru popoarele aflat în conflict (Siria, Nigeria), iar 7,5% dintre ele vizau diverse întrebări despre existenţa umană.

Weekendul trecut, cu ocazia unui colocviu, directorul postului de televiziune catolic TV2000, Dino Boffo, a avut o reacţie negativă faţă de această pasiune a credincioşilor catolici pentru reţeaua Twitter. "Destul cu această beţie pentru reţelele de socializare, inclusiv în sânul Bisericii! Permiteţi-mi să vă spun că nu văd ce legătură poate avea acest papă în vârstă de 85 de ani, teolog şi filosof, cu Twitter-ul".

Această declaraţie a fost criticată imediat de Biserica catolică, iar în mesajul anual al papei despre comunicarea socială Benedict al XVI-lea a pus accentul pe importanţa pe care o are prezenţa pe Twitter în dialogul Bisericii cu omul contemporan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tweet-urile papei: răspunsurile pozitive şi cele negative ale utilizatorilor, aproximativ egale.
 Vizualizări articol: 646 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tweet-urile papei: răspunsurile pozitive şi cele negative ale utilizatorilor, aproximativ egale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei