Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 12 (5219)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aşteptarea, comoara înţelepciunii....

Un jurnalist american numea abilitatea de a aştepta "o atitudine de maestru". Dacă vrei s-o dobândeşti, trebuie să ai trei calităţi. Mai întâi, smerenia. Smerenia pe care ne îndeamnă împăratul David să o avem când zice într-unul din psalmii scrişi de el: "Cum se uită ochii robilor la mâna stăpânilor lor, aşa se uită ochii noştri la Domnul Dumnezeul nostru".

 

În viaţă există o corelaţie între condiţia socială şi aşteptare

Oamenii cu un statut social modest sunt mai răbdători, pentru ei aşteptarea nu-i o povară aşa de greu de purtat ca pentru cei aflaţi sus, care doresc ca totul să se întâmple pentru ei repede şi bine. Iarăşi, cei înţelepţi învaţă să aştepte cu răbdare. Aşteptarea ne aminteşte că nu noi deţinem controlul: ea ne aduce smerenia acolo unde suntem deficitari faţă de această virtute.

În al doilea rând, încrederea, după cum spune Înţelepciunea lui Solomon: "Încrede-te în Domnul din toată inima ta, şi nu te bizui pe înţelepciunea ta!"

În cazul acrobaţilor de la trapez există o relaţie specială între cel ce zboară şi cel ce prinde. Odată ce acel care zboară se desprinde, el trebuie să aibă încredere că partenerul său îl va prinde. Tot astfel, noi trebuie să facem ce ne spune Dumnezeu, apoi să aşteptăm, chiar şi când nu vedem mâna Lui la lucru în mod clar. Acestea sunt perioadele în care ne adâncim şi ne întărim credinţa. Apoi, răbdarea. "Suflete, încrede-te în Dumnezeu, căci de la El îmi vine nădejdea."

Un poet contemporan mărturisea: "În rugăciune, suntem conştienţi că Dumnezeu este la lucru şi că atunci când circumstanţele sunt pregătite, când ceilalţi sunt la locul potrivit şi când inimile noastre sunt pregătite, El ne va chema să acţionăm. Aşteptarea într-o stare de rugăciune este un refuz disciplinat de a acţiona înainte ca Dumnezeu Să o facă". Aşadar cuvântul pentru astăzi este: "Învaţă să aştepţi, aceasta este atitudinea unui maestru!".

(Sursa: Ziarul Lumina)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aşteptarea, comoara înţelepciunii.....
 Vizualizări articol: 942 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aşteptarea, comoara înţelepciunii....0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei