Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 dec 2012 - Anul XVII, nr. 284 (5189)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Papa va avea propriul cont pe Twitter, de pe care va trimite primul său mesaj pe 12 decembrie

Papa Benedict al XVI-lea va avea, după Vatican, propriul său cont de Twitter (@pontifex), de pe care va expedia primul lui mesaj (tweet) pe această platformă de microblogging pe 12 decembrie, cu ocazia sărbătorii Notre-Dame de Guadalupe, au anunţat, luni, reprezentanţii Vaticanului, citaţi de AFP.

"Primele mesaje vor fi răspunsuri la întrebări puse papei despre credinţă, iar publicul va putea să trimită aceste întrebări începând de astăzi", a declarat Greg Burke, consilier pe probleme de comunicare la Vatican, cu ocazia unei conferinţe de presă organizată pentru a prezenta noul cont de Twitter al suveranului pontif.

Primul tweet va fi lansat în direct de papă, cu ocazia audienţei generale de miercuri, săptămâna viitoare, a precizat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, preotul Federico Lombardi.

Tweet-urile sale vor fi redactate în limbile engleză, spaniolă, italiană, portugheză, franceză, germană, poloneză şi arabă.

Arhiepiscopul Claudio Maria Celli, preşedintele Consiliului pontifical pentru comunicaţii speciale, a spus că prezenţa pe Twitter a papei Benedict al XVI-lea, aflat în fruntea unei biserici care are 1,2 miliarde de credincioşi catolici, se explică prin "dorinţa sa (a papei) de a intra în dialog cu femeile şi bărbaţii din zilele noastre, acolo unde se află aceştia". Potrivit aceleiaşi surse, "va fi un dialog care va respecta omul din zilele noastre şi adevărurile sale".

Întrebat de jurnalişti despre riscurile unor reacţii imediate şi ostile, pe Twitter, faţă de mesajele papei, Greg Burke a spus că Twitter este "o piaţă liberă a ideilor, iar acesta este un lucru bun". Papa "va trimite pe Twitter perle de înţelepciune care îi inspiră inima".

Claudio Maria Celli spune că, pentru început, "papa va extrage trei sau patru întrebări din seria de mesaje primite" despre credinţă şi va încerca "să le dea răspunsuri satisfăcătoare".

Pe 27 iunie 2011, papa Benedict al XVI-lea a postat un mesaj pe contul de Twitter al Sfântului Scaun, cu ocazia lansării site-ului www.news.va, primul portal multimedia al Vaticanului, redactat în mai multe limbi. Însă acel mesaj nu a fost postat de pe contul său personal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Papa va avea propriul cont pe Twitter, de pe care va trimite primul său mesaj pe 12 decembrie.
 Vizualizări articol: 504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Papa va avea propriul cont pe Twitter, de pe care va trimite primul său mesaj pe 12 decembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei