miercuri, 14 nov 2012 - Anul XVII, nr. 267 (5172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,925 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7278 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţete de post

Orez cu prune

Ingrediente:

o ceaşcă de orez, 1-2 cepe, 8-10 prune uscate şi afumate (se găsesc în piaţă sau la magazinele naturiste), ulei, sare, vegeta;

Mod de preparare orez cu prune:

Pentru a se găti mai uşor, cu o seară înainte, se înmoaie în apă atât orezul cât şi prunele uscate. Se taie ceapa feliuţe şi se prăjeşte uşor în puţin ulei. Se adaugă orezul, prunele, trei ceşti de apă (dacă aţi ţinut orezul anterior în apă, sunt suficiente două ceşti), se potriveşte cu sare şi vegeta.

Se dă la cuptor, verificându-se din când în când cât e de făcut şi adăugându-se apă la nevoie.

 

Spumă de avocado

Ingrediente necesare pentru spuma de avocado:

·     1 fruct de avocado bine copt

·     2 cepe mici

·     sare

·     piper

·     zeama de la 1/2 de lămâie

Mod de preparare:

Tăiaţi fructul de avocado în două pe lung, scoateţi sâmburele care se aruncă, apoi decojiţi cele 2 jumătăţi. Puneţi fructul într-un vas de plastic înalt, adăugaţi cele 2 cepe (curăţate, spălate) tăiate mărunt, zeama de lămâie şi cu un robot vertical mixaţi bine ingredientele până obţineţi o spumă. Săraţi şi piperaţi după gust. Serviţi cu pâine prăjită.


Legume înăbuşite în stil bulgăresc

ngrediente:

·     10 ciuperci proaspete, micuţe, champignon

·     1 ardei gras roşu

·     1 ceapă mare

·     10 măsline

·     4 roşii mici/cherry

·     1 dovlecel

·     1 vânătă mică

·     1 morcov

·     ulei de măsline

·     vin alb

·     unt

·     sare

·     piper

·     busuioc

 

Mod de preparare:

Această reţetă se pregăteşte într-o tigaie mare de aragaz.
Se taie ardeiul felii subţiri, pe lungime, ceapă rondele, morcovul se taie felii rotunde, iar dovlecelul şi vânăta (vânăta trebuie opărită în prealabil în puţină apă fierbinte) feliuţe subţiri, măslinele se folosesc fără sâmburi.
Ciupercile se lasă întregi, dar curăţate de coajă. Roşiile cherry se pun întregi. Se încinge tigaia şi se unge cu puţin ulei de măsline, se adaugă legumele şi un pahar mic de vin alb sec, sare, piper şi busuioc.

Ciupercile se pun în tigaie fără codiţe, cu pălăriuţa în jos, astfel încât, în fiecare ciupercă, să punem un bob mic de unt. Legumele se amestecă, până se pătrund bine.  Se serveşte fierbinte.

(sursa: http://delly.garbo.ro/articol/Retete-culinare/12688/reteta-de-post.html)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 686 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Facos Suceava
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei