Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 aug 2012 - Anul XVII, nr. 197 (5102)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

26 august – 3 septembrie

Icoana Maicii Domnului „Umilenie” va ajunge duminică la Mănăstirea Sfântul Mina din satul Roşiori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Icoana Maicii Domnului „Umilenie” (chipul nefăcut de mână) din Rusia va ajunge, duminică, 26 august, la ora 13:00, la Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Mina din satul Roşiori, comuna Forăşti, unde va sta până luni, 3 septembrie, la ora 12:00.

Delegaţia care va aduce Icoana Maicii Domnului - Făcătoare de Minuni în procesiune, în satul Roşiori, va fi întâmpinată de arhimandritul Varnava Ene, stareţul Mănăstirii Sf. Mina.

Mănăstirea „Sf. Mina” este situată pe DN 2, la 17-18 km de Fălticeni spre Roman, pe „Dealul bisericii”, într-o zonă din care se poate vedea toată valea Moldovei, cu satele Roşiori, Giuleşti, Vadu Moldovei, Boroaia, Răuceşti, Drăguşeni.

 

Slujbă arhierească, pe 2 septembrie

Arhimandritul Varnava Ene ne-a spus că duminică, 2 septembrie, la Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Mina va avea loc o slujbă arhierească, în cinstea icoanei Maicii Domnului „Umilenie”, la care va participa un sobor numeros de arhierei şi preoţi.

Icoana va fi aşezată în mijlocul mănăstirii, pentru ca toţi credincioşii care vin la biserică să se închine Făcătoarei de Minuni. Icoana Maicii Domnului <Umilenie> este una dintre multele icoane făcătoare de minuni ale Rusiei.

 

Oseminte ale călugărilor îngropaţi la Roşiori

De la părintele Varnava Ene am aflat că pe amplasamentul actualei mănăstiri din Roşiori a existat, în perioada sec. al XIX-lea, unul dintre schiturile cu hramul “Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil”. În urma săpăturilor s-au găsit oseminte ale călugărilor îngropaţi aici şi o cărămidă datată din 1864, pe care este înscris numele unui ieromonah, Porfirie, îngropat lângă peretele bisericii. Al doilea schit a funcţionat la Roşiori între 1934-1937.

În anul 1937, călugării au fost risipiţi în cele patru zări de către puterea vremii, aceştia ducându-se la alte mănăstiri. După decembrie 1989, credincioşii din zonă au început să construiască pe locul fostului schit o biserică, realizându-se un paraclis provizoriu în formă de cruce.

 

Raclă cu părticele din moaştele unor sfinţi

La iniţiativa părintelui Varnava Ene, din 1995, s-a ridicat biserica mare, din zid de piatră, corpul de chilii, paraclisul din incinta stăreţiei, clopotniţa şi gardul din piatră. Credincioşii care vin la această mănăstire pot să se închine, din anul 2003, la sfânta raclă având părticele din moaşte ale Sfântului Mare Mucenic Mina, ale Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, ale Sfântului Ierarh Glicherie Mărturisitorul, ale Sfântului Sfinţit Mucenic Haralambie şi ale Sfântului Mucenic Florian, ale Sfântului Acoperământ de pe Racla Sfântului Mina din Egipt.

Stareţul Mănăstirii Sf. Mina – Roşiori a completat că „pe 11 iunie 2003, s-a primit la mănăstire Sfânta Icoană «Axionita», pictată cu 21 de ani în urmă. Pe 11 iunie 2004, s-au adus de la Ierusalim o părticică din Lemnul Sfintei Cruci şi părticele din Sfintele Moaşte ale Sfinţilor. În 2005 s-au adus părticele din moaştele Sfinţilor Mucenici Modest şi Ermoghen, ale Sf. Ierarh Ioan Gură de Aur, ale Sf. Ierarh Ghenadie şi ale Sf. Mare Mucenic Pantelimon, precum şi două icoane ale Maicii Domnului, <Icoana Maicii Domnului Grabnic Ajutătoare> şi <Gherontissa> din Sfântul Munte Athos. În perioada 26 august – 3 septembrie, vom avea în mănăstirea noastră şi Icoana Maicii Domnului - Făcătoare de minuni <Umilenie>, adusă din Rusia”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Icoana Maicii Domnului „Umilenie” va ajunge duminică la Mănăstirea Sfântul Mina din satul Roşiori.
 Vizualizări articol: 1230 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Icoana Maicii Domnului „Umilenie” va ajunge duminică la Mănăstirea Sfântul Mina din satul Roşiori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) chipul nefacut de mana...:))) trimis de
(24 aug 2012, 15:58:09
Pai cu ce extremitate a fost facut....?....:)))))))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei