Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 aug 2012 - Anul XVII, nr. 190 (5095)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

2.000 de credincioşi au asistat la slujba oficiată la Mănăstirea Râmeţ de Sfânta Maria

Aproximativ 2.000 de credincioşi au participat, ieri, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, la slujba oficiată la Mănăstirea Râmeţ din judeţul Alba, una dintre cele mai vechi aşezări monahale din Transilvania.

Mănăstirea Râmeţ şi-a sărbătorit, ieri, de praznicul Adormirii Maicii Domnului, şi unul dintre hramuri, iar slujbele dedicate acestui eveniment au început încă de marţi seară, când preoţii şi obştea mănăstirii au oficiat slujba de priveghere.

Ieri, slujbele au continuat cu Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoţi, la care au asistat aproximativ 2.000 de oameni, credincioşi veniţi în pelerinaj din judeţul Alba, dar şi din Cluj, Mureş Sibiu, Hunedoara sau Arad.

Pe de altă parte, aproape 1.000 de credincioşi au participat, ieri, la slujba oficiată de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia.

Mulţi dintre credincioşi au spus că au venit la slujbă să se roage pentru sănătatea apropiaţilor care poartă numele Sfintei Maria.

Mănăstirea Râmeţ este una dintre cele mai vechi aşezări monahale din Transilvania, fiind ctitoria călugărilor Ghenadie şi Romulus, în anul 1214.

În 20 august 1762, aşezământul a fost lovit de generalul Bukow cu tunurile, mănăstirea fiind cel mai puternic centru ortodox din Transilvania. Refăcută în anii următori, mănăstirea a fost din nou distrusă de armata imperială habsburgică, în 23 decembrie 1785. În 1826 aşezământul a fost transformat în biserică de mir şi a redevenit mănăstire în 1932.

Mănăstirea are un muzeu în care se află o colecţie de carte veche, icoane pe lemn şi pe sticlă, obiecte etnografice din zonă şi obiecte de cult.

Mănăstirea Râmeţ este şi cea mai vizitată aşezare monahală din judeţul Alba, iar anual îi trec pragul zeci de mii de credincioşi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 2.000 de credincioşi au asistat la slujba oficiată la Mănăstirea Râmeţ de Sfânta Maria.
 Vizualizări articol: 663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2.000 de credincioşi au asistat la slujba oficiată la Mănăstirea Râmeţ de Sfânta Maria0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei