Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 iul 2012 - Anul XVII, nr. 167 (5072)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Astăzi

Procesiuni dedicate Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul

 

Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, şi a IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 19-21 iulie, la Biserica "Sfântul Ilie" din Fălticeni va fi adusă racla în care se află un fragment din moaştele Sfântului Andrei Criteanul. Astăzi, de la ora 17:00, vor fi sărbătorite, prin Cununia de aur, 31 de perechi care împlinesc 50 de ani de căsătorie.

Sâmbătă, 21 iulie, se vor oficia Utrenia şi Acatistul, care vor fi urmate de Sfânta Liturghie ce va fi săvârşită de IPS Teodosie. La final, se va oficia slujba de pomenire în cinstea eroilor martiri, a ctitorilor Bisericii "Sfântul Ilie" şi a personalităţilor culturale ale oraşului Fălticeni plecate în lumea veşniciei. După acest moment se va înconjura sfânta biserică cu sfintele moaşte.

"Sărbătoarea Sfântului Ilie este marcată în oraşul Fălticeni prin momente deosebite de înălţare duhovnicească şi bucurie sfântă. De şase ani s-a înpământenit obiceiul ca în ziua pomenirii Sfântului Ilie să fie aduse sfinte moaşte pentru a fi purtate în procesiune prin oraş. Amintim că în biserica parohiei noastre se află un fragment din moaştele Sfinţilor Epictet şi Astion care vor fi aşezate lângă cele ale Sfântului Andrei Criteanul", a spus pr. paroh Ionel Marian.

 

Icoana Maicii Domnului a Mănăstirii Hadâmbu, la Biserica "Sfântul Ilie" - Dancu

Cu prilejul hramului Bisericii "Sfântul Ilie" - Dancu, Protopopiatul Iaşi 2, va fi adusă spre închinarea credincioşilor icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu, din judeţul Iaşi. Pelerinajul va avea loc cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi prin bunăvoinţa arhim. Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu.

În ziua pomenirii Sfântului Ilie se vor săvârşi Utrenia, Acatistul, Sfânta Liturghie şi Parastasul pentru ctitori. "Pentru noi este o mare cinste şi un prilej deosebit de a face din sărbătoarea parohiei un moment de pelerinaj. Sfântul Ilie, ocrotitorul bisericii noastre, a avut grijă de fiecare dată să ne trimită ploaie curată şi să ne ferească de grindină. Aşteptăm la hramul parohiei noastre pe cei care ne-au ajutat la construcţia şi înfrumuseţarea bisericii de-a lungul anilor", a declarat pr. paroh Dănuţ Popovici.

(sursa: Ziarul Lumina) 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procesiuni dedicate Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul.
 Vizualizări articol: 1751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Procesiuni dedicate Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei