Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 iul 2012 - Anul XVII, nr. 156 (5061)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cronica religioasă

Trinitas TV şi pe Internet

Programele Televiziunii Trinitas a Patriarhiei Române pot fi vizionate şi pe Internet, accesând site-ul www.trinitastv.ro. Versiunea actuală a fost îmbunătăţită cu noi opţiuni de navigare ce corespund mai bine nevoilor utilizatorilor de Internet interesaţi de programele Televiziunii Trinitas.

 

Site-ul www.trinitastv.ro vine, în mod special, în sprijinul celor care apreciază programele Trinitas TV, dar care, din cauza activităţilor profesionale sau personale, nu pot să le vizioneze la ora la care sunt difuzate. În acest sens, Trinitas TV îşi prelungeşte mesajul televizat în spaţiul virtual, adăugând site-ului noi opţiuni care fac posibilă accesarea informaţiei pe o perioadă mai lungă de timp. În primul rând, este vorba despre Jurnalul Trinitas, care este postat zilnic pe site, în varianta integrală, dar şi sub forma ştirilor separate, oferind vizitatorului posibilitatea de a accesa doar ştirea de care este interesat în mod direct. În al doilea rând, pentru cei care nu au reuşit să vizioneze la televizor emisiunea preferată, pot face acest lucru pe site, accesând rubricile dedicate fiecărei emisiuni în parte, unde pot găsi, în ordine cronologică, cinci dintre cele mai reuşite ediţii, precum şi informaţii despre emisiunea respectivă, despre realizatorul ei şi despre zilele şi orele la care este difuzată. În felul acesta, Televiziunea Trinitas reuşeşte să atenueze decalajul inevitabil dintre programul TV şi programul unora dintre telespectatori, fideli, dar foarte solicitaţi în anumite perioade ale zilei.

 

O fereastră specială pentru emisia live

O altă noutate, foarte importantă, a site-ului www.trinitastv.ro o constituie emisia live. Într-o fereastră dedicată, vizitatorii pot vedea în direct ceea ce se transmite prin televiziune. "Este o facilitate importantă mai ales pentru cei din alte ţări sau de pe alte continente, unde programele noastre nu pot fi recepţionate prin cablu sau prin satelit. Ea se adresează, deopotrivă, tuturor celor care, în anumite circumstanţe, nu au posibilitatea de a vedea programele noastre la televizor, dar au conexiune la Internet", ne-a declarat părintele consilier patriarhal Nicolae Dima, directorul Televiziunii Trinitas. În partea de jos a paginii de prezentare sunt evidenţiate două emisiuni: Artă sacră şi Paşii pelerinului, foarte apreciate de către telespectatorii Trinitas TV mai ales pentru faptul că le oferă posibilitatea de a cunoaşte comorile artistice şi spirituale ale Ortodoxiei româneşti.

 

O mai bună comunicare cu publicul

Caseta învecinată, intitulată Propune o temă, oferă vizitatorilor posibilitatea de a intra în contact cu realizatorii emisiunilor pentru a le sugera un anumit subiect de dezbatere, un loc sau o persoană care ar putea face obiectul unei emisiuni sau al unui reportaj. "Această casetă ne ajută să ne aliniem mai bine la aşteptările telespectatorilor. Este o modalitate de a ne cupla mai bine la realitate, o manieră de lucru prin care noi ne dăm seama mai bine care ar putea să fie preferinţele publicului. În afară de aceasta, prin caseta Propune o temă putem avea surprize plăcute, ca de exemplu, cineva să vadă emisiunea Omul priceput şi să spună: "Cunosc şi eu un meşteşugar, care face un anumit tip de manufactură foarte interesant", şi să ni-l recomande. În mod obişnuit, ne-ar fi foarte greu să ajungem la persoana respectivă, dar, în felul acesta, putem să-l găsim mult mai uşor şi să-l aducem pe ecran", ne-a spus părintele director Nicolae Dima.

Pentru a salva timp şi pentru a naviga mai uşor în pagina web, în colţul din dreapta sus se găseşte butonul Caută, conectat la un motor de căutare ce deschide într-o pagină toate articolele legate de itemul introdus. În subsolul paginii de prezentare au fost postate câteva legături pentru cei care vor să cunoască mai multe despre rolul cultural-misionar al Televiziunii Trinitas, despre echipa redacţională şi despre parametrii de recepţie. Sunt prezente, de asemenea, câteva legături către adresele web ale celorlalte unităţi componente ale Centrului de presă Basilica.

În curând, pe site va fi inaugurată o nouă rubrică, ce va pune la dispoziţie fragmente din emisiuni grupate tematic. "Internetul constituie un spaţiu imens şi, ca atare, trebuie să-i oferi celui care te vizitează suficiente motive ca să rămână pe site, ceva care să-l captiveze. Acesta este motivul pentru care, în viitorul apropiat, vom inaugura pe site o secţiune alcătuită din extrase din emisiuni. Mergem pe o concepţie conform căreia timpul pe care îl dedici unui produs audiovizual pe Internet este mult mai redus decât timpul pe care îl aloci unui acelaşi tip de produs pe care îl vezi la televizor. Aceasta înseamnă, deci, că atunci când stai în faţa calculatorului ai mult mai puţină disponibilitate să urmăreşti timp îndelungat un produs audiovizual decât ai în faţa televizorului. Şi atunci, vom face selecţii din emisiuni aşa încât să oferim cele mai interesante, cele mai spectaculoase sau cele mai sugestive fragmente din emisiunile noastre, grupate tematic. De exemplu, dacă cineva va fi interesat de teme importante de trăire creştină, cum ar fi rugăciunea, intră pe capitolul dedicat acestui subiect şi acolo va găsi mai multe fragmente, cu o durată de 2-3 minute, din emisiunile noastre în care s-a tratat despre acest lucru", a precizat părintele consilier Nicolae Dima.

(Gheorghe-Cristian Popa)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trinitas TV şi pe Internet.
 Vizualizări articol: 920 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trinitas TV şi pe Internet0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei