Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 iul 2012 - Anul XVII, nr. 154 (5059)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cronica religioasă

Tabăra de Voluntariat "Împreună pentru Valea Plopului" - 9-22 iulie

 

Acest eveniment reuneşte, în perioada 9-22 iulie 2012, tineri din toată ţara, elevi şi studenţi, dornici de a fi de un real folos centrului ProVita Valea Plopului. Activitatea voluntarilor este constituită din evenimente cu caracter spiritual, cultural şi gospodăresc, ce au un rol formativ pentru participanţi, dintre care menţionăm: participarea zilnică la rugăciunea de dimineaţă şi de seară, precum şi la Sfânta Liturghie din duminici şi sărbători, activităţi educative pentru copiii din centru şi o serie de alte activităţi gospodăreşti în beneficiul asociaţiei ProVita.
În anul 2011, în timpul celor două săptămâni ale taberei au luat parte la activităţi 150 de voluntari care au avut ocazia de a sprijini centrul ProVita prin tot ceea ce au făcut.  
Asociaţia ProVita este o organizaţie neguvernamentală şi non-profit cu sediul în Vălenii de Munte, judeţul Prahova, înfiinţată în anul 1994 de către părintele Nicolae Tănase.
Obiectivele principale ale asociaţiei sunt: derularea de programe de asistenţă socială adresate copiilor abandonaţi şi tinerelor mame singure în sistem de plasament, recuperarea fizică, psihică şi morală şi reintegrarea copiilor abandonaţi, lupta împotriva avortului în conformitate cu principiile creştin-ortodoxe.
Menţionăm că tabăra este gratuită (cu excepţia drumului dus - întors) pentru voluntarii participanţi şi de asemenea vă invităm să vă alăturaţi în această tabără dragi studenţi şi elevi. Înscrierile se fac la sediul din strada Memorandului, nr. 32 cămin nr. 8, parter. Tot acolo veţi afla detaliile cu privire la ziua plecării şi locaţia exactă a taberei. Vă aşteptăm. Toate acestea au nevoie de un real sprijin material şi moral, vă suntem recunoscători tuturor acelora dintre dumneavoastră care binevoiţi să ne sprijiniţi în acest demers.

Participarea e gratuită,  implica doar costurile de transport!
Înscrieri la: Tel: 0742 032 624E-mail:ascor_bv@yahoo.com Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

Remember...

Mai multe despre Valea Plopului...

Valea Plopului a devenit, timp de două săptămâni, locul în care zâmbetele inocente ale copiilor s-au îmbinat perfect cu entuziasmul şi cheful de muncă al voluntarilor.
Totul a început într-o simplă zi de luni, când cu mic cu mare, tineri din întreaga ţară s-au adunat pentru a lua parte la tabăra naţională de voluntariat de la Valea Plopului, organizată de ASCOR Braşov & Timişoara.
Dimineaţa începe cu o oră de rugăciune, iar cu excepţia orelor de masă ziua este plină de ateliere de lucru şi diverse activităţi ce vizează în special copiii şi amenajarea întregii zone ce cuprinde locuinţele în curs de construcţie. După rugăciune, voluntarii se strâng în sala de mese unde li se serveşte micul dejun, iar, la final, se anunţă activităţile din ziua respectivă. Energia nestăvilită a tinerilor este canalizată către activităţi în care fiecăruia îi revine datoria să se implice activ. Astfel, nimeni nu se plictiseşte, fiecare este bun la ceva.
Fetelor le revine sarcina de a se ocupa de activităţile ce vizează în special copiii şi gospodăria. Jocuri şi concursuri inedite, desene, teme de vacanţă sunt doar câteva dintre activităţile ce-i includ pe copii. Pe lângă activităţile tipice unei tabere, respectiv culturale şi educative pentru copii, băieţilor le revine sarcina construirii, amenajării şi modernizării zonei de locuit.
Sfârşitul unei zile de muncă şi voie bună din tabăra voluntarilor de la Valea Plopului aduce cu ea cina, rugăciunea de seară şi slujba vecerniei, unde fiecare mulţumeşte lui Dumnezeu pentru ajutorul oferit pe parcursul zilei. După slujbă totul se încheie cu un frumos şi călduros foc de tabără înconjurat de tinerii care nu ezită să-şi etaleze calităţile vocale şi instrumentale.
Tabăra de voluntariat de la Valea Plopului le-a oferit astfel celor peste 100 de tineri posibilitatea de a descoperi o alternativă la activităţile obişnuite, cotidiene, de a lega frumoase prietenii, de a se bucura de momente deosebite alături de ceilalţi voluntari, de a fi împreună pentru copiii de la Valea Plopului.

(sursa: www.ortodoxiatinerilor.ro) 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabăra de Voluntariat "Împreună pentru Valea Plopului" - 9-22 iulie.
 Vizualizări articol: 531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tabăra de Voluntariat "Împreună pentru Valea Plopului" - 9-22 iulie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei