Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 iun 2012 - Anul XVII, nr. 140 (5045)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Patriarhia Română adresează condoleanţe familiei :

Preotul Tudor Marin era apreciat şi iubit

 

Evenimentul tragic petrecut sâmbătă, 16 iunie, în Focşani, când preotul Tudor Marin, de 69 de ani, a fost ucis în biserică, i-a întristat pe mulţi credincioşi din cuprinsul întregii ţări.

 

Aşa cum se arată într-un comunicat de presă al Patriarhiei, pentru Biserica noastră este o durere ca un preot să fie ucis chiar în sfântul lăcaş unde el a propovăduit iubirea de Dumnezeu şi de oameni.

Patriarhia Română adresează condoleanţe familiei părintelui Tudor Marin şi parohiei îndoliate din Focşani. "Este regretabil faptul că tocmai în biserică, unde preotul predică pacea şi iubirea faţă de semeni, un preot paşnic şi venerabil este ucis cu cruzime. Această crimă oribilă arată starea alarmantă de degradare, de violenţă şi de nesiguranţă din societatea românească de azi. Prin urmare, este nevoie ca şi bisericile, fiind spaţii de utilitate publică religioasă a comunităţilor locale, să fie mai bine păzite şi protejate", se arată în comunicatul transmis de Biroul de presă al Patriarhiei Române.

De la purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, pr. Adrian Ionescu, am primit câteva date biografice referitoare la preotul trecut la cele veşnice. Preotul Tudor Marin s-a născut la 2 iunie 1943 în comuna Budeşti din judeţul Vrancea. Între 1961 şi 1966 a urmat cursurile Seminarului Teologic "Chesarie Episcopul" din Buzău, iar în 1966 a fost admis la Institutul Teologic de Grad Universitar din Bucureşti, pe care l-a absolvit în 1977. Pe 28 august 1966 s-a căsătorit cu Ana Agapie din comuna Scutelnici, judeţul Buzău, la 25 septembrie 1966 a fost hirotonit întru diacon, iar la 2 octombrie a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Boldeşti, din judeţul Prahova. În anul 1972 a fost transferat la Parohia Mirceşti din Vrancea, iar din 1991 a devenit parohul Bisericii "Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul" din municipiul Focşani. Părintele are doi copii: Mălina, născută în 1970, şi Ioan Cristian, în 1974. (M. Nedelcu)

 

Cunoaştem jertfelnicia şi ostenelile sale

Am aflat cu deosebit regret de sfârşitul tragic al părintelui Tudor Marin din municipiul Focşani, care a fost ucis cu sânge rece - după ce oficiase Sfânta Liturghie şi făcuse pomenirea celor mutaţi la Domnul - în biserica pe care a slujit-o cu devotament vreme de mai bine de 20 de ani. Preacucernicia Sa s-a distins prin lucrarea depusă la Sfântul Altar în toate parohiile unde a activat de la hirotonie şi până când Dumnezeu a rânduit să-l cheme în lumea veşniciei.

Cunoaştem jertfelnicia de care a dat dovadă spre înfrumuseţarea sfintelor lăcaşuri de cult, iar Biserica "Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul", ce străjuieşte centrul municipiului Focşani, va da mărturie, peste timp, despre strădaniile preotului Tudor Marin. El este cel care, cu binecuvântarea noastră, în anul 1990, a redeschis acest lăcaş de cult - monument istoric şi de arhitectură - şi s-a preocupat de restaurarea lui, împodobindu-l, la interior, cu pictură nouă.

Nu ne sunt străine ostenelile Preacucerniciei Sale întru slujirea lui Dumnezeu prin slujirea oamenilor. Nu a precupeţit nici un efort pentru întărirea duhovnicească a Bisericii celei vii, a bunilor săi credincioşi, cărora le-a propovăduit învăţăturile Mântuitorului Hristos, îndrumându-i la iubire frăţească şi bună înţelegere.

Ne-am convins de râvna pe care o avea spre săvârşirea sfintelor slujbe şi a Dumnezeieştii Liturghii, de înţeleapta povăţuire dată în scaunul de spovedanie, precum şi de preocuparea pentru promovarea cântării corale în biserică. În acest sens, trebuie precizat că părintele Tudor Marin este cel care a sprijinit activitatea corului Parohiei "Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul", de la a cărui înfiinţare au trecut puţin peste 100 de ani.

Ştim că, în toată această activitate, sprijin i-au fost credinţa nestrămutată în Bunul Dumnezeu, dar şi căldura şi înţelegerea pe care le-a găsit în familie, care a fost al doilea sfânt altar drag sufletului său. Nimic nu ar fi fost posibil fără rugăciunea întru ocrotire a dumneavoastră, doamnă preoteasă Ana, şi fără dragostea copiilor Mălina şi Ioan-Cristian, care vor purta vie în suflet amintirea părintelui lor după trup.

În aceste momente grele, vă suntem alături şi vă încredinţăm de rugăciunea pe care o facem înaintea Tatălui Ceresc pentru ca să aşeze sufletul preotului Tudor Marin în ceata drepţilor, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin. Dumnezeu să-l odihnească în pace, cu aleşii Săi!

† Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preotul Tudor Marin era apreciat şi iubit.
 Vizualizări articol: 537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preotul Tudor Marin era apreciat şi iubit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei