Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 iun 2012 - Anul XVII, nr. 135 (5040)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Desert delicios de post

Învârtită cu nucă

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

1/2 kg făină
250 ml apă
25 gr drojdie proaspătă
4 linguri miere de albine
un praf sare

Pentru umplutură:

300 gr miez nucă
250 gr zahăr

Mod de preparare învârtită cu nucă:

 Se pregăteşte aluatul: dizolvăm cubuleţul de drojdie cu puţină apă caldă, adăugăm două linguri de făină şi amestecăm până obţinem o maia pe care o lăsăm la dospit până îşi dublează volumul.
Punem făina cernută într-un vas. Adăugăm apa călduţă, mierea, maiaua dospită şi praful de sare. Frământăm până obţinem un aluat elastic şi nelipicios.
Cantitatea de făină poate fi variabilă datorită tipului de făină folosit, dacă vi se pare prea vârtoasă mai adăugaţi puţină apă, dacă e prea moale mai adăugaţi făină.
Punem vasul într-un loc cald şi lăsăm la dospit până îşi dublează volumul.
Împărţim aluatul în două. Întindem o foaie iar deasupra presărăm nuca măcinată care a fost amestecată în prealabil cu zahărul.
Rulăm şi o aşezăm într-o cratiţă rotundă tapetată cu hârtie de copt.
Lăsăm din nou la dospit cam 30 minute, apoi ungem toată suprafaţa cu un sirop făcut din apă cu zahăr.
Dăm la cuptor la foc mic până se rumeneşte frumos. Când o scoatem din cuptor o ungem din nou cu sirop pentru a-i da un aspect frumos.

(sursa: http://delly.garbo.ro/articol) 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Desert delicios de post.
 Vizualizări articol: 928 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Desert delicios de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei