Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 iun 2012 - Anul XVII, nr. 134 (5039)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reţete de post

Găluşte cu prune

Ingrediente folosite:

800 g cartofi

100 g făină

100 g pesmet

2 linguri de zahăr pudră

scorţişoară măcinată

500 g prune

150 g margarină, sare

Mod de preparare:

Cartofii se spală şi se fierb în coajă, în apă cu sare. După fierbere se scot, se curăţă de coajă, se toacă, apoi se amestecă cu făină şi sare.

Se frământă până se obţine un aluat care se întinde pe planşeta presărată cu făină în foaie groasă de 1 centimetru şi se taie în pătrate.

Separat se spală prunele, se scot sâmburii, iar în locul lor se pune zahăr.

În fiecare pătrat de aluat se aşază câte o prună, se înveleşte şi se modelează rotund. Găluştele se pun la fiert în apă cu sare şi se lasă aproape 15 minute.

După fierbere se trec prin pesmetul rumenit în margarină şi se presară cu zahăr şi scorţişoară.

 

Salată oltenească de cartofi şi verdeţuri

Ingrediente folosite:

600 g cartofi

2 legături de ceapă verde

2 legături de usturoi verde

100 g fasole verde, 100 g ridichi

o legătură de pătrunjel

o legătură de mărar

125 ml ulei, 50 ml oţet, sare

Mod de preparare:

Se fierb cartofii în apă cu sare, se curăţă şi se taie cubuleţe.

Fasolea se taie bucăţi şi se fierbe în apă cu sare.

Ceapa, usturoiul, pătrunjelul şi mărarul se toacă mărunt.

Ridichile se toaca feliuţe, se amestecă totul şi se adaugă sare, ulei şi oţet.

 

Paste cu sos de vinete:

Ingrediente folosite:

2 vinete

250 g macaroane

o ceşcuţă de ulei

2 căţei de usturoi

1 kg roşii

2 linguri de bulion

o legătură de busuioc, piper, sare

Mod de preparare:

Se taie vinetele cuburi mici, se sărează şi se lasă o oră în strecurătoare. Apoi se spală de sare şi se scurg.

Se prăjesc uşor în ulei. Într-o oală se căleşte usturoiul tăiat, se adaugă roşiile tăiate mărunt, fără coji şi seminţe.

Se lasă la foc mic până scade sosul. Se adaugă condimentele şi verdeaţă tocată şi se mai lasă câteva minute la foc.

Macaroanele se fierb în apă sărată cu două linguri de ulei şi se scurg.

Se servesc calde, cu mult sos.

 

(Sursa: www.retetedepost.com)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei