Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 apr 2012 - Anul XVII, nr. 87 (4992)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cronica religioasă

Un nou model de candelă de cult

 

Cu ajutorul lui Bunului Dumnezeu şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhia Română, în colaborare cu Arhiepiscopia Bucureştilor, pune la dispoziţia credincioşilor ortodocşi, cu ocazia sărbătorilor pascale, un nou model de candelă de cult supranumit „Ajutorul tău pentru Catedrala Mântuirii Neamului”, produs de Fabrica de lumânări „Făclia Sfinţilor Români” a Arhiepiscopiei Bucureştilor.
Acest nou model de candelă a fost conceput şi lansat, ca răspuns la nevoile credincioşilor ortodocşi, care erau nevoiţi să cumpere, din supermarket-uri sau pieţe, candele de diferite forme şi culori, improprii cultului creştin ortodox. Unele din aceste candele de pe piaţa liberă au lipite iconiţe ortodoxe, ajungând după ardere să fie aruncate şi profanate cu sau fără voie.
Candela de cult produsă de Patriarhia Română este de mărime medie, cu o durată de ardere de aproximativ 60 de ore şi este fabricată dintr-un amestec de parafină şi ulei de palmier, având caracteristice specifice cultului creştin-ortodox.
Eticheta candelei conţine o imagine cu macheta Catedralei Mântuirii Neamului, precum şi câteva instrucţiuni de folosire pentru siguranţă.
De asemenea, culoare paharului este asemănătoare cu cea a cerii de albine, iar capacul metalic este inserat şi gravat cu crucea patriarhală stilizată.
Noul model de candelă de cult poate fi achiziţionat de la pangarele şi magazinele bisericilor din Arhiepiscopia Bucureştilor, având preţul de 7 lei. Reamintim, că în pangarele bisericilor din Arhiepiscopia Bucureştilor, se găseşte de anul trecut şi modelul mic de candelă de cult, cu durată de ardere de aprox. 16 ore, care costă 3 lei.
După cum se deduce şi din denumirea acestor candele o parte din veniturile strânse prin vânzarea acestor lor vor fi folosite la construirea Catedralei Mântuirii Neamului.
Astfel, credincioşii care achiziţionează aceste candele de cult fac un gest de solidaritate ortodoxă şi contribuie, precum banul văduvei, la împlinirea grabnică a unui ideal naţional: zidirea Catedralei Mântuirii Neamului. (sursa: www.basilica.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un nou model de candelă de cult.
 Vizualizări articol: 863 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un nou model de candelă de cult0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei