sâmbătă, 17 mar 2012 - Anul XVII, nr. 64 (4969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9437 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta5,1379 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţete dulci... de post

Bomboane din biscuiţi

Ingrediente: 400 g biscuiţi simpli, 3 linguri de zahăr, o cană de apă, două linguri de cacao, 200 g de margarină vegetală, nucă sau vişine din vişinată, nucă de cocos, esenţă de rom şi de vanilie şi coajă de lămâie.

Mod de preparare:zahărul se topeşte în apă, se adaugă praful de cacao şi esenţele de rom şi de vanilie se dă într-un clocot. Biscuiţii se fărâmiţează şi se amestecă bine cu siropul răcit, apoi se omogenizează cu margarina şi se adaugă coaja de lămâie.

Se fac mici biluţe din compoziţia rezultată şi se pune în mijlocul lor miez de nucă sau o vişină. Se tăvălesc prin nucă de cocos şi se dau la rece.

 

 

Ruladă cu mere şi stafide

Ingrediente pentru aluat:un pahar de ulei, o jumătate de pahar de borş, 30 g de drojdie, 750 g de făină.
Ingrediente pentru umplutură: şase mere, 80 g zahăr, 75 g nucă zdrobită, 75 g de stafide, o lămâie, două linguri de pesmet, două linguri de rom, două linguriţe de scorţişoară.

Mod de preparare:se face o cocă din ingredientele pentru aluat, se frământă şi se întinde o foaie dreptunghiulară. Merele se curăţă şi se dau pe răzătoare, apoi se pun într-un castron împreună cu zahărul, stafidele, coaja rasă de lămâie şi romul.

Se presară scorţişoară şi se amestecă. Se încinge cuptorul la 180 de grade Celsius şi se tapetează o tavă cu hârtie pentru copt. Compoziţia cu mere se întinde pe foaia de aluat, apoi se presară pesmetul şi un strat de nucă zdrobită şi se rulează. Se pune rulada în tavă şi se crestează din loc în loc cu un cuţit. Se introduce la cuptor 45 de minute. (Sursa: Libertatea)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete dulci... de post.
 Vizualizări articol: 645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete dulci... de post0.05

Facos Suceava
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei