Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 dec 2011 - Anul XVI, nr. 307 (4905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Călătorie prin viaţă...

Speranţa noastră la cumpăna dintre ani

Ca visul, ca năluca, aşa aleargă şi se pierd zilele noastre pe pământ, nelăsând nici un semn, nici o urmă în iuţeala lor ameţitoare.
Mulţi dintre ai noştri nu mai sunt între cei vii, iar noi suntem în viaţă, ne împărtăşim de lumina zilei, ne mişcăm, ne bucurăm de părinţii noştri, respirăm si nădăjduim exclamând: " până aici ne-a ajutat Dumnezeu".
În călătoria noastră prin viaţa, noi am avut parte de multe binefaceri. În cursul anului ce se încheie, Dumnezeu ne-a hrănit şi ne-a adăpat pe cei ce am crezut întru El. Criza a avut efect mai slab asupra sufletelor noastre, a celor ce am primit Cuvântul vieţii de veci, care ne-a luminat, ne-a întărit, ne-a mângâiat.
Pentru darurile bunătăţii dumnezeieşti prin care am fost ospătaţi la masa credinţei, prin care am fost iertaţi şi ne-am sfinţit, mărturisim cu recunoştinţă şi cu adevăr: " până aici ne-a ajutat Dumnezeu".
Recunoştinţa, suntem datori să o exprimăm când ne gândim la cele pământeşti, cu care ne-a miluit Dumnezeu. Darul cel mai scump pentru trup este sănătatea, de care ne-am împărtăşit, în vreme ce mulţi semeni de-ai noştri zac în neputinţă, în dureri, suferind prin spitale.
Temelia tuturor bucuriilor omeneşti este pacea. Ne-am făcut părtaşi de pace în ţară, în preajma noastră, în suflet, în casa noastră. Dar până aici ne-a ajutat Dumnezeu. Domnul ne-a ajutat în pace la muncă, în biserici, în locaşurile de cultură, pe ogoare. Cu ce vom răsplăti lui Dumnezeu pentru toate binefacerile Lui?

 

„Binecuvântat este omul care nădăjduieşte în Domnul...”

Ne aflăm la cumpăna dintre ani. Ca nişte călători ne avântăm privirile noastre, gândurile şi speranţele la întâmplările ce le vom întâlni în zilele anului ce urmează.
Cum vor fi zilele acestui an, luminoase sau întunecate? Ce ne va aduce anul nou: viaţă sau moarte, sănătate sau boală, bunăstare sau suferinţă, pace sau război? Nu ştim să smulgem viitorului valul de taină ce-l ascunde privirilor noastre.
Inimile noastre însetează după fericire. De aceea în aceste zile întâlnirile oamenilor sunt pline de urări de fericire, de noroc, de ani îndelungaţi. Taina fericirii ne-o destăinuie proorocul Ieremia în Vechiul Testament: "Binecuvântat este omul care nădăjduieşte în Domnul. El este ca un pom, sădit lângă ape, care-şi întinde rădăcinile pe lângă râu şi nu ştie când vine arşiţa: "frunzele lui sunt verzi la vreme de secetă, nu se teme şi nu conteneşte a rodi"(Ieremia 17, 7-8).
Aşadar, de-L ai pe Dumnezeu cu tine, nu eşti lipsit de nici un bine; tot ce începi duci la bun sfârşit, tot ce ţi se întâmplă, chiar cele mai rele lucruri, nu te pot clătina.
De vom fi sănătoşi, viaţa noastră va fi ca o mireasmă bineplăcută Cerului şi oamenilor: paşnici, cinstiţi, blânzi, smeriţi, plini de dragoste şi bunătate. De vom suferi vreun necaz, vom mulţumi lui Hristos că ne-a făcut părtaşi patimilor Lui. În bogăţie de vom fi, vom face parte din agonisita noastră săracilor, ca să avem comoara în Ceruri. Lipsuri de vor da peste noi şi în asta vom fi neclătinaţi, căci cunoaştem că Domnul a făgăduit ca " întru răbdare vom dobândi mântuirea sufletelor noastre".
Păşim pe calea ce s-a deschis în Noul An, cu încredere şi nădejdi binecuvântate.
"Sorcova, vesela; Să trăiţi să înfloriţi; Ca merii, ca perii; În mijlocul verii!"
La Anul Şi La Mulţi Ani!

(Preot Dorel ŞCHIOPU, Biserica Sfânta Cruce)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Speranţa noastră la cumpăna dintre ani.
 Vizualizări articol: 1178 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Speranţa noastră la cumpăna dintre ani5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(30 dec 2011, 11:23:00
Într-o Cetate sfântă , într-un sfânt oraş
Stă un sfânt părinte într-un sfânt locaş
Şi cu un ochi (cel sfânt) lumea o cerceta
Prin sfintele buzunare oare ce-or avea ?

Şi-un gând sfânt îi trecu (instantaneu)prin minte
Bah , se câştigă prost din cununi şi din morminte
Ce-ar fi să bag eu sfânta drujbă-n pădurea ce nu-i a mea ?
Daaa’... cum să sar în faţă,aşea ? aha ! scot în faţă Biserica !

Şi-ntr’o sfântă fericire îşi frecă palmele aspre
Ce idee buuună ! ( cre’ că mi-a venit din astre )
Bah , ce-nseamnă omu’ sfânt ?! sfânt mi-e gândul cel curat
Costă ,băi .. muritorule ! vrei să fii “binecuvântat” ?
Sari cu banu’ gros spre mine ! (doar aşa scapi .. de păcat )
2.   La multi ani tuturor ! trimis de
(30 dec 2011, 11:39:51
ABECEDARE,a-i incheiat in forta anul acesta,punand punctul pe "i",referitor la "sfintenia" aceasta draceasca a multora dintre "slujitorii" Domnului!Vai de mama lor cu sfintenia si credinta lor! Inc-o data "La multi ani tuturor" si multe binecuvantari din partea Domnului in anul ce va sa vina!
2.1  RE: La multi ani tuturor ! trimis de
(30 dec 2011, 11:54:02
adevărul e că oferim atât de mult şi cerem atât de puţin , şi ( CULMEA ) nici măcar acel "puţin" nu-l primim . prietene , mă doare atât de tare când văd BOR vs. orfanii sau bătrânii fără adăpost sau ... ce vrei tu ! Lăcomia şi viclenia prelaţilor a mers muuult prea departe

Iisuse , e nevoie de tine !
e nevoie ACUM ( mai mult ca nicicând )
arată-ne (arată-le) pildele creştine !
şi cum tre' să fie IUBIREA pe pământ

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei